• Посилання скопійовано

Суть справи

На що вплине новий прожитковий мінімум?
З 01.07.2018 р. прожитковий мінімум для працездатних осіб збільшиться і становитиме 1841 грн. Що зміниться при цьому для роботодавців? Які показники, про які варто пам'ятати, залишаться без змін?

Практичні проблеми реєстрації РК
Під час реєстрації РК в Єдиному реєстрі платники ПДВ можуть отримати квитанцію №2, в якій зазначається: «Поле «Причина коригування» містить неприпустиме значення», як наслідок, реєстрацію РК зупинено. Пропонуємо з'ясувати, як усе відбувається на практиці.

Дані з РРО не передані до ДФС — хто винен?
Госпсуб'єкт уклав договір на підімкнення та сервісне обслуговування РРО. Сервісний центр не під'єднав РРО до сервера ДФС, у результаті протягом 3 днів госпсуб'єкт не передавав податківцям дані щодо продажів. Хто несе відповідальність за непередачу даних — користувач РРО чи сервісний центр? Чи можна уникнути санкцій у цьому випадку?

Автомобіль придбали, а про податки не подбали
У разі придбання автомобіля у фізичної особи покупець — суб'єкт підприємницької діяльності виступає податковим агентом. Саме на його плечі під час виплати доходу фізособі лягає обов'язок нарахування та утримання податку, звітування, а в разі порушення норм ПКУ саме він нестиме відповідальність.

Коли відображати перехідні відпусткові?
У бухгалтерів часто виникають запитання щодо відображення в бухобліку перехідних відпусткових (коли відпустка припадає на два місяці). Маємо два щойно оприлюднені листи Мінфіну, присвячені цій проблемі: від 13.10.2017 р. №35220-07-2/27938 і від 23.02.2018 р. №35220-07-10/5151.

Складання касових документів: роз'яснення ДФСУ
Набрання чинності з 05.01.2018 р. Положенням №148, яким затверджено новий порядок ведення касових операцій та нові форми касових документів, спричинило безліч запитань з боку суб'єктів господарювання. На частину з них на запит редакції «Дебет-Кредит» відповіло ГУ ДФС у м. Києві.

Закон про ТОВ та ТДВ: що міняти в статуті?
17 червня 2018 року набрав чинності новий Закон про ТОВ та ТДВ. I хоча підприємства мають ще рік, щоби безкоштовно внести зміни до своїх статутів, пропонуємо вже тепер переглянути ті нововведення, які доведеться вносити до своїх установчих документів.

Компенсація за несвоєчасно виплачену індексацію
Прокоментуємо відповідь Мінсоцполітики на запит «ДК» щодо нарахування компенсації за несвоєчасно виплачену індексацію.

До змісту номеру