• Посилання скопійовано

Суть справи

Розкомплектування та укомплектування ОЗ
Питання «роз-» та «у-» комплектації основного засобу постає у випадках коли:
— виникає потреба відремонтувати одну із суттєвих частин основного засобу;
— відбувається часткова ліквідація основного засобу;
— коли окремі частини раніше визнаного основного засобу як єдиного об'єкта починають переміщуватися, внаслідок чого змінюють своє місцезнаходження та навіть матеріально відповідальних осіб, що за них відповідають.

Додаткове благо — податки за рахунок підприємства?
Сплачуємо послуги з особистої охорони директора. Це його додаткове благо, тож нараховуємо ПДФО і військовий збір. А як бути далі? Як відобразити це в №1ДФ? Податки сплатили за рахунок фірми, але ж знову це додаткове благо. Як бути?

Нове у декларації з ПДВ
Мінфін Наказом №381 вніс зміни до декларації з ПДВ та Порядку її заповнення і подання.

Строки давності: загальні засади
У практиці відносин із контрагентами, у сфері оподаткування, під час уточнення податкових декларацій (розрахунків), оспорювання рішень контролюючих органів юридичне значення мають строки, після закінчення яких ті чи інші дії вже не можуть бути вчинені або їх вчинення не зумовить бажаний результат. В окремих випадках закінчення певних строків призводить до виникнення податкових наслідків. Iдеться про строки давності, юридичне значення яких ми й розглянемо.

20-ОПП на отримані в оренду земельні ділянки?
Сільгосппідприємство орендувало земельні ділянки сільгосппризначення для використання у власному сільгосптоваровиробництві. Маємо кілька IПК, в яких податкова стверджує про необхідність зазначати інформацію про ці ділянки у формі №20-ОПП. Давайте розглянемо згадані IПК і поміркуємо, чи справді слід подавати цю форму.

Як звільнити працівника з інвалідністю
Одна з причин, чому роботодавці уникають працевлаштування осіб з інвалідністю, — бо їх, мовляв, потім неможливо звільнити. А кому потрібен працівник, якому в разі чого не можна пригрозити звільненням? З'ясуймо, чи це справді так.

Заборона продажу алкоголю вночі відтепер законна!
Свого часу місцеві ради приймали рішення про заборону продажу алкоголю в межах повноважень щодо встановлення режиму роботи закладів торгівлі. Та суди не були одностайними у цьому питанні, і законодавець вніс зміни до деяких законів.

Екоподаток: нюанси нарахування та сплати
Держава має сприяти зменшенню шкідливих викидів підприємств та збільшенню фінансування витрат на покращення екологічного стану, адже збереження екології — збереження здорової нації. Таким проявом державного піклування є екологічний податок. У цьому матеріалі розглянемо нюанси нарахування та сплати такого податку у 2018 році.

Складаємо декларацію з єдиного податку 3-ї групи
На 3-й групі платників єдиного податку можуть перебувати як фізичні, так і юридичні особи. Тому маємо дві форми декларації з єдиного податку для цієї групи без затвердженого порядку складання. Спробуємо з'ясувати це самостійно.

До змісту номеру