• Посилання скопійовано

Суть справи

Готуємо звітність за I квартал
Минув перший квартал — час готувати звітність. Поговоримо про ключові нюанси заповнення проміжної (квартальної) фінзвітності за I квартал 2018 року.

Списання податкового боргу та арешт рахунку
06.03.2013 р. адмінсуд постановив стягнути з ТОВ на користь ДПI борг перед бюджетом (штрафні санкції та пеня з податку на прибуток) у сумі 103 тис. грн. На той час і досі ТОВ не провадить госпдіяльності, не має коштів на рахунках у банках, які були заарештовані, і ця сума боргу так досі і рахується в особистому кабінеті. Минуло вже 5 років. Чи є законна можливість списати цей борг, адже термін давності в 3 роки закінчився?

Нові перевірки харчових продуктів
З 4 квітня 2018 року набрали чинності основні положення Закону України від 18.05.2017 р. №2042-VIII «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин» (далі — Закон №2042).

Як стати мільйонером... і платником ПДВ
Обираючи загальну систему оподаткування, підприємство далеко не завжди планує бути платником ПДВ. Не секрет, що новозареєстроване підприємство у разі неподання при реєстрації заяви про застосування спрощеної системи оподаткування автоматично стає платником податків на загальній системі оподаткування. При цьому жодних заяв для її обрання подавати не треба.

Прострочені податкові накладні
З порушенням строку реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування стикалися вже багато платників ПДВ — з власної провини або за збігом обставин... Тож нас часто запитують про нарахування та сплату штрафних санкцій. У цій статті розкажемо про наслідки несвоєчасної реєстрації ПН/РК.

Аналітика на рахунку 23 у рослинництві
Сільгосппідприємство займається вирощуванням сільгосппродукції в рослинництві. Собівартість цієї продукції обліковується на рахунку 23. У розрізі яких об'єктів, статей, елементів обліковуються витрати на цьому та інших рахунках?

Маркетингові послуги для/від нерезидента
Як відомо, оновною рушійною силою ринкової економіки є конкуренція. Але суперництво між суб'єктами ринку потребує вивчення й аналізу ринку та його тенденцій для стимулювання продажів, побудови цінової політики й рекламної стратегії, покращення рівня обслуговування клієнтів тощо. Таку діяльність і називають маркетингом. При цьому отримання/надання маркетингових послуг має свої особливості відображення в бухгалтерському та податковому обліку підприємства. Ситуація стає ще цікавішою, коли контрагентом є нерезидент…

Різниці в обліку валютної виручки
Крім нюансів обліку КР, у цій статті розглянемо питання: чи дата одержання валюти за експортним договором однакова для бухгалтерського та податкового обліку?

До змісту номеру