• Посилання скопійовано

Щодо заповнення податкового розрахунку за формою №1ДФ

Iндивідуальна податкова консультація Державної фіскальної служби України від 14.08.2017 р. №1591/6/99-99-13-01-01-15/IПК

Щодо заповнення податкового розрахунку за формою №1ДФ

Суттєво. У графах «Загальна сума нарахованого доходу» та «Загальна сума виплаченого доходу» рядка «Військовий збір» ф. №1ДФ необхідно зазначати інформацію про всі доходи, нараховані (виплачені) фізособам, у т. ч. фізособам-підприємцям.

! Податковим агентам з ПДФО

Державна фіскальна служба України, керуючись ст. 52 Податкового кодексу України (далі — ПКУ), розглянула лист <...> від <...> №<...> (вх. ГУ ДФС від <...> №<...>), який надійшов з ГУ ДФС у <...> листом від <...> №<...> (вх. ДФС №<...> від <...>) щодо заповнення податкового розрахунку за формою №1ДФ і повідомляє таке.

Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку затверджено наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 р. №4 (далі — Порядок).

Пунктом 3.11 розділу III Порядку встановлено, що у рядку «Військовий збір» загальна сума нарахованого доходу, загальна сума виплаченого доходу, загальна сума нарахованого військового збору та загальна сума перерахованого до бюджету військового збору відображаються у грошовій формі, вираженій у національній валюті (у гривнях з копійками). Відомості про фізичну особу — платника податку, якій нараховані доходи, з яких утримується військовий збір, не зазначаються.

Отже, оскільки Порядок не передбачає виключення будь-яких доходів, зокрема тих, які не підлягають оподаткуванню військовим збором, то у графах «Загальна сума нарахованого доходу» та «Загальна сума виплаченого доходу» рядка «Військовий збір» необхідно зазначати інформацію про всі доходи, що були нараховані (виплачені) фізичним особам, у тому числі фізичним особам — підприємцям.

Додатково повідомляємо, що індивідуальна податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію (п. 52.2 ст. 52 ПКУ).

До змісту номеру