• Посилання скопійовано

Суть справи

Фінреструктуризація: нова процедура
Законом про фінансову реструктуризацію передбачається нова процедура роботи боржників (виключно юросіб) із фінансовими установами й іншими кредиторами. Її суть — дати можливість бізнесу не згорнути діяльність, а за рахунок комплексу заходів погасити свої заборгованості і продовжити вести діяльність. Поговоримо про основні процедурні аспекти фінансової реструктуризації.

Нереальність госпоперацій очима податківців
Податківці в листі від 16.05.2016 р. №16872/7/99-99-14-02-02-17 подали власні орієнтири щодо комплексного відпрацювання податкових ризиків з ПДВ у частині нереальних господарських операцій. Розгляньмо, як податківці будуть напрацьовувати доказову базу в цих питаннях.

Iмпорт товару: навздогін за курсами
На дату сплати авансу за імпортний товар курс був набагато вищим, ніж на дату розмитнення. Як наслідок, митна вартість виявилась нижчою за первісну. Прийнято рішення продати товар за ціною вищою від митної, але нижчою від первісної вартості. Який облік такої операції, зокрема ПДВ?

Облік процентів за кредитами
Рано чи пізно майже кожне підприємство потребує короткострокових або тривалих запозичень, за якими звертається до фінансових установ, зазвичай банків, де одержує кредит — позику під процент. Про облік процентів за кредитами поговоримо в цій статті.

Ремонт невиробничого ОЗ
Підприємство провело ремонт невиробничих ОЗ (будівля та інвентар спортивно-розважального центру для відпочинку працівників). Як обліковувати витрати на проведений ремонт?

Суду — так, фіскалам — ні
«Чи можна подати в суд документи, які не надані перевіряльникам?» — таке запитання часто виникає у наших передплатників, адже податкові органи і далі приходять на перевірки з конкретною метою та часто не бажають бачити документів, які надаються платником податків. Багато керівників, вивчаючи акт перевірки, де вказано на відсутність документів, відразу звертаються до суду, посилаючись на принцип «esse debet judex in propria causa» («ніхто не може бути суддею у своїй власній справі», лат.). Розгляньмо випадки надання документів суду «в обхід» фіскальних органів.

Директор: переведення в сумісники
ТОВ має єдиного штатного працівника — директора. Він працює за основним місцем роботи, але хоче змінити основне місце роботи, а в ТОВ залишитися на посаді директора вже за сумісництвом. Як це правильно документально оформити?

Отримання страхового відшкодування
У разі настання страхового випадку страхова компанія покриває збитки страхувальнику шляхом перерахування коштів на його поточний рахунок або самостійно перераховує кошти безпосередньо на СТО. Проаналізуємо облік таких операцій, зокрема, чи є право на ПК за податковою накладною, складеною СТО.

Скарга на контрагента: доля ПК
Iноді постачальник допускає помилки у ПН або не реєструє їх у ЄРПН. Що у цьому разі робити покупцю? Чи спричиниться подання скарги до можливості включення до складу податкового кредиту суми ПДВ за такими ПН?

До змісту номеру