• Посилання скопійовано

Облік витрат на оренду

Орендуємо комунальну та держнерухомість
З деяких причин оренда частини приміщення комунальної та державної нерухомості часто буває більш привабливою, аніж придбання власного приміщення. Але оренда такої нерухомості має свої особливості — поговоримо про них.

Орендуємо майно у директора
Чи можна орендувати у директора майно? Як оформити такі відносини без наслідків? Як оподатковувати та показувати в ф. №1ДФ дохід у вигляді орендної плати, який нараховується директору залежно від того, чи здійснює він підприємницьку діяльність?

Орендуємо офіс у фізособи
Оренда офісу у фізичної особи для провадження господарської діяльності юридичною особою зустрічається доволі часто. I, звичайно, під час складання договору оренди виникають питання, зокрема щодо оподаткування, а також питання, у якій валюті може бути договір оренди. Розгляньмо ці питання за умови, що сторони договору є резидентами України.

Ремонт орендованого приміщення
Як правильно оформити і провести капітальний ремонт орендованого приміщення, якщо 90% матеріалів для ремонту — власність орендодавця, а 10% матеріалів надає орендар, який і виконує ремонт. Орендодавець не хоче зараховувати понесені орендарем витрати в рахунок орендної плати.

Повернення поліпшеного орендованого майна
Підприємство-орендар замінило диски на орендованому автомобілі для поліпшення (модернізації). Вартість ремонту становить 20000,00 грн. Після закінчення терміну оренди автомобіль передається його власнику. Як обліковувати понесені витрати орендаря?

До змісту номеру