• Посилання скопійовано

Суть справи

Декларація з ПДВ: оновлення форми
Нова форма декларації з ПДВ та порядок її складання затверджені наказом Мінфіну від 28.01.2016 р. №21 (далі — Порядок №21, див. «ДК» №7/2016), і вперше подавати звітність за новою формою доведеться вже за січень 2016 р. (див. лист ДФСУ від 02.02.2016 р. №3240/7/99-99-19-03-00-17, див. «ДК» №7/2016). Тож вивчати новації бухгалтерам укотре доводиться майже «на ходу».

Бухоблік податку на прибуток
Тема податкових різниць залишається топовою на бухгалтерських форумах, але не слід забувати і про бухоблік податку на прибуток. Хоча цієї теми бухгалтери воліють уникати, а дарма, враховуючи, що податківці можуть перевіряти дотримання умов та правил ведення бухгалтерського обліку підприємством.

Оновлені рядок 5 та додаток Д6
Платники ПДВ, які заповнюють рядок 5 нової декларації з ПДВ, зобов'язані подати разом зі звітом додаток Д6. Це довідка, яка подається не лише при заповненні рядка 5 декларації — її подають і підприємства (організації) інвалідів. За результатами січня 2016 р. слід подавати нову форму декларації та новий додаток Д6. Подивимося, чи є зміни у такій довідці.

Інтернет-банкінг «ПУМБ онлайн» для корпоративних клієнтів
Інтернет-банкінг — це послуга банків, яка давно і широко використовується у всьому світі, а за останні декілька років почала активно пропонуватися і в Україні. ПУМБ розробив інтернет-банкінг «ПУМБ онлайн» для корпоративних клієнтів, за допомогою якого ви можете здійснювати операції зі своїми рахунками в цьому банку з будь-якого комп'ютера. Фахівці «Дебету-Кредиту» протестували цей продукт. Аналіз його роботи і висновки наших фахівців читайте далі.

Скарга на контрагента за новою формою
Наказом Мінфіну від 28.01.2016 р. №21 «Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість» (див. «ДК» №7/2016) затверджено нову форму не лише декларації з ПДВ, а й додатків до неї. Розгляньмо докладно, що змінилося у додатку 8, у яких випадках його слід складати і як заповнювати.

Коригування сум ПДВ в додатку Д1
Коригування податкових зобов'язань та податкового кредиту — невід'ємна частина господарської діяльності будь-якого підприємства. Яким чином наразі відображатимемо результат проведених коригувань в оновленому додатку 1 до податкової декларації з податку на додану вартість згідно з Порядком №21?

Делегуємо складання ПН філіям у 2016 році
Який порядок делегування філіям та структурним підрозділам повноважень складати податкові накладні та розрахунки коригування до них? Що змінилося у новій формі повідомлення? Як відображати таке делегування у ПН?

ПДВ-декларація для спецрежимників
Абсолютно новий принцип використання сільгосппідприємствами сум ПДВ за операціями постачання вироблених ними сільськогосподарських товарів або за операціями надання сільськогосподарських послуг на власних або орендованих основних фондах не може не стосуватися і звітності з ПДВ таких підприємств. Розгляньмо алгоритм заповнення оновлених форм декларації з ПДВ сільгосппідприємствами.

ПДВ при імпорті послуг
Щоб отримати послуги від нерезидента, не обов'язково виїжджати за кордон. Розгляньмо основні правила, якими слід керуватися при відображенні податкових зобов'язань та податкового кредиту з ПДВ за послугами, отриманими від нерезидента на митній території України. Зокрема, як скласти податкову накладну, адже нерезидент вам її не випише.

До змісту номеру