• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Капітальний ремонт в орендованому приміщенні
Наше підприємство орендує приміщення у юридичної особи. Орендодавець вирішив зробити капітальний ремонт приміщення. У 2015 році наше підприємство сплачує 700000,00 грн за матеріали (вікна, підлога, стелажі) у рахунок оренди на майбутні періоди. У договорі оренди зазначено, що орендар має право за власні кошти проводити капітальний ремонт. Як правильно оформити ці кошти в бухгалтерському обліку? Що буде з податком на прибуток?

Ноутбук за 15 тисяч гривень — за готівковий розрахунок
Директор купив ноутбук у фізособи-підприємця (2 група) за готівковий розрахунок. Вартість ноутбука — 15 тис. грн. Які документи необхідні для оформлення авансового звіту? Чи достатньо товарного чека і свідоцтва про держреєстрацію ФОП? Як діє обмеження щодо готівкових розрахунків?

Облік амортизаційних нарахувань
Чи включаються амортизаційні нарахування до складу витрат платника податку на прибуток у 2015 році? Як їх відобразити в бухобліку?

Платник може надати копії електронних документів на запит ДФС
Підприємство (не є великим платником податків) планує відмовитися від печатки та перейти на електронні документи. Як правильно відповідати на запити податкової, які ми отримуємо по кілька на місяць, та під час проведення зустрічної звірки, якщо з 01.10.2015 р. у нас усі документи виключно електронні?

Помилковий платіж — не дохід «єдиноподатника»
Чи вважаються доходом ФОП — платника ЄП 3-ї групи такі надходження: 1) перерахування власних коштів між рахунками 2600 та 2605, 2) повернення платежу за помилковими реквізитами?

Держреєстратор повідомляє ЮО у спосіб, зазначений у формі №6
ТОВ подало на реєстрацію картку на підтвердження даних. Проте держреєстратор не вніс відповідні дані про підтвердження до реєстру. Чи зобовязаний державний реєстратор повідомляти про внесення даних до ЄДР та в який спосіб?

Підтвердженням статусу платника ПДВ є витяг із Реєстру платників
Деякі наші контрагенти надсилають до нас свої свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ. Чи мають вони таке саме функціональне значення на сьогодні, як і витяги із Реєстру? Які є особливості?

Підприємство в приватному будинку і податок на нерухомість
Наше підприємство зареєстроване в приватному будинку, де прописані засновник та інші члени родини. Із якої квадратури визначатиметься податок на нерухомість?

До змісту номеру