• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Додаткове благо в негрошовій формі у звіті за формою №1ДФ
Яким чином відображається у звіті за формою №1ДФ додаткове благо у негрошовій формі? Як нараховується таке додаткове благо у бухгалтерському обліку? Чи треба при цьому використовувати «натуральний» коефіцієнт, установлений п. 164.5 ПКУ?

Заповнення форми №1ДФ у разі затримки виплати зарплати
Форма №1ДФ за ІІ квартал містить такі заповнені графи: 3а «Сума нарахованого доходу» — 4500,00 грн, 4а «Сума нарахованого податку» та 4 «Сума перерахованого податку» — 650,70 грн. Заробітна плата за квітень, травень та червень виплачена у серпні, проте ПДФО та військовий збір сплачувалися до 30 числа кожного місяця, наступного за звітним. Як заповнити форму №1ДФ за ІІІ квартал?

Виправлення помилок щодо умовного продажу
У квітні 2014 року ми припустилися помилки щодо операції ліквідації ОЗ. Як виправитися? Чи треба реєструвати ПН в ЄРПН?

Фізособа-підприємець може бути найманим працівником, у т. ч. директором
Чи може фізособа-підприємець мати місце роботи за трудовою книжкою? Якщо директор підприємства (ТОВ) виявився підприємцем, чи є в цьому порушення?

Оподаткування фіндопомоги визначається за даними бухобліку
Протягом I півріччя 2015 р. підприємство отримувало безповоротну фінансову допомогу від засновника-фізособи. Які податкові наслідки виникають у підприємства? Чи треба її включати до доходу?

Запит на підприємство з військкомату
Підприємство отримало звичайного листа про надання списку військовозобов'язаних та призовників. Чи можна відмовити?

Штраф за несвоєчасне подання звіту з ЄСВ
Бухгалтерська служба підприємства надіслала звіт з ЄСВ в електронній формі, але не проконтролювала, що квитанція про прийняття не надходила. Коли з'ясувалося, що звіт не був доставлений і прийнятий, звіт відразу подали повторно, але вже несвоєчасно. Яка передбачена відповідальність за таке порушення?

Переказ коштів з однієї корпоративної картки на іншу
Переказали кошти через електронну платіжну систему з однієї корпоративної картки на іншу. Операцію здійснював директор, хоча картка-платник відкрита на працівника, а картка-одержувач на нього (директора). Як відобразити операцію в обліку? Чи потрібен авансовий звіт і хто повинен його писати?

Якщо товар перетворився на брухт
Підприємство придбало товар у 2008 році, тепер вимушене його продати на металобрухт. Чи треба нараховувати ПЗ з ПДВ?

До змісту номеру