• Посилання скопійовано

Суть справи

Д1 та коригуючі рядки декларації
Рядки 8 та 16 декларації з ПДВ заповнюють на підставі даних додатка 1 «Розрахунок коригування сум податку на додану вартість до податкової декларації з податку на додану вартість (Д1)» (далі — Д1). Враховуючи різноплановість операцій, які можуть бути відображені в цих рядках, розгляньмо нюанси заповнення Д1 докладніше.

Послуги від платників ЄП
Враховуючи листи податкових органів, робимо висновок, що надання послуг підприємцями на єдиному податку залежно від обраної групи на практиці спричинює запитання. Проаналізуймо докладніше відповіді ДФСУ.

Акти документальних перевірок уніфіковано
Порядок оформлення документальних перевірок знову оновлено. Цього разу для всіх фіскальних органів (митниці та ДПІ) розроблено єдиний порядок складення актів (довідок) та єдині вимоги до їх оформлення.

Доплати і надбавки працівникам
Крім оплати праці за фактично відпрацьований час або за фактично виконаний обсяг робіт, працедавець і працівники можуть установити надбавки та доплати, покликані посилити мотивацію працівників до продуктивної та якісної праці. Розповімо, в якій формі можуть надаватися працівникам такі виплати, якими документами встановлюються, а також як вони оподатковуються.

Повернення поліпшеного орендованого майна
Підприємство-орендар замінило диски на орендованому автомобілі для поліпшення (модернізації). Вартість ремонту становить 20000,00 грн. Після закінчення терміну оренди автомобіль передається його власнику. Як обліковувати понесені витрати орендаря?

Амортизація вживаного автомобіля
Підприємство придбало вживаний автомобіль і планує використовувати його за призначенням. Який строк амортизації для розрахунку зносу в податковому обліку, якщо у попереднього власника такий об'єкт амортизувався?

Суди не призначають перевірок
Чи може податковий орган просити призначити позапланову виїзну перевірку з питань дотримання податкового, валютного та іншого законодавства за певний період та які підстави для цього можуть бути? Чи може суд задовольнити позов ДПІ?

Орендна плата у платників ЄП 2-ї групи
З квітня 2015 року орендодавець зареєструвався як ФОП 2-ї групи, до того надав в оренду власне нежитлове приміщення (52 кв. м). До квітня 2015 року підприємство-орендар платило ПДФО і військовий збір за фізособу, яка надавала приміщення в оренду. Чи треба підприємству сплачувати ПДФО та військовий збір з орендної плати з квітня 2015 року? І за якою ставкою ФОП має сплачувати ЄП з такої орендної плати?

До змісту номеру