• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Старі ремонти і поліпшення
Підприємство орендує автотранспорт і проводило ремонти та поліпшення в 2013 — 2014 роках. На суму витрат, що перевищували 10-відсоткову ремонтну межу, в податковому та бухгалтерському обліку були створені окремі об'єкти ОЗ. Як правильно в 2015 році списати недоамортизовані накопичені ремонти та поліпшення 2013 — 2014 років?

ПН минулих періодів
Чи є правомірною вимога податківців відображати всі ПН, що надійшли на нашу адресу із запізненням, у декларації того звітного періоду, яким вони датовані? Річ у тім, що ми закриваємо період у перших числах наступного за звітним місяця, тому кожну податкову накладну, що надійшла на нашу адресу із запізненням (вже після подання звітності), можемо включити до звітності, лише подавши УР?

Наслідки незаповнення рядка 9.1 декларації з ПДВ
Підприємство помилково не заповнювало рядок 9.1 декларації з ПДВ. Чи є це грубим порушенням? До яких наслідків це призведе? Чи обов'язково це виправляти?

Переплата з ПДВ на електронному рахунку
Як повернути кошти з електронного рахунку? Має місце переплата за рахунок повернення товару. ПН без проплати не могла бути зареєстрована, тому гроші перераховувалися на електронний рахунок.

ТТН на перевезення вантажів автомобільним транспортом повинен виписувати замовник послуг перевезення
Хто повинен виписувати ТТН, якщо вантажовідправник відвантажує ТМЦ за допомогою перевізника, але замовником такого перевезення є вантажоодержувач?

Перевезення до Криму оподатковуються ПДВ за ставкою 20%
Чи є об'єктом оподаткування ПДВ перевезення вантажу автомобільним транспортом до Криму? Чи вважатимуться перевезення міжнародними, якщо вони оподатковуються за ставкою 0%?

Штраф за несвоєчасну реєстрацію податкової накладної
4 липня була складена податкова накладна на реалізацію, але вчасно її не зареєстрували (маємо мінусовий ліміт реєстрації). Реєстрація відбудеться 1 серпня. Яким чином відобразити цю подію в декларації з ПДВ та як правильно нарахувати собі штраф і сплатити його?

До змісту номеру