• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Обмежень щодо формування податкового кредиту отримувачем рекламних послуг від нерезидента ПКУ не містить
Підприємство придбаває рекламні послуги у нерезидента, сума податкових витрат таких послуг обмежена згідно з ПКУ. Чи є аналогічне обмеження щодо ПДВ?

Арешт майна та коштів не застосовуються одночасно при недопуску до перевірки
Керівник підприємства не допустив представників ДПІ до перевірки, посилаючись на відсутність підстав для її призначення. Податкові органи наступного дня надіслали нам рішення про застосування умовного адмінарешту майна. Ми подали позов до суду про скасування наказу на перевірку. Але податкові органи додатково до адмінарешту майна подали позов про застосування арешту коштів на рахунку. Чи правомірні дії податкового органу, адже вони вже застосували адмінарешт майна? Що робити в цій ситуації?

Облік придбання програмного забезпечення залежить від умов ліцензійної угоди, за якою придбано ПЗ
Купівля програмного забезпечення у нерезидента — це послуга від нерезидента чи роялті? Чи оподатковується така операція ПДВ?

Засновник не може виконувати функції директора, не будучи директором
Засновник підприємства, який є його директором, вирішив зупинити його діяльність, але поки що його не ліквідовувати. Наймані працівники звільнені. Підприємство має деяку кредиторську заборгованість, а директор має заборгованість перед підприємством за позикою, при поверненні якої підприємство погашатиме потроху свої борги. Чи обов'язково звільняти директора, щоб не платити йому зарплату на період, коли підприємство не працюватиме?

До змісту номеру