• Посилання скопійовано

Договір може все

ДОГОВІР МОЖЕ ВСЕ

 

 

Спеціальний випуск бухгалтерського тижневика «Дебет-Кредит»

 

 

Редактор випуску Юлія КЛОВСЬКА

Авторський колектив:

Ганна БИКОВА Юлія КЛОВСЬКА
Олена ВОДОП'ЯНОВА Олексій КРАВЧУК
Юлія ЄГОРОВА Василь РОРАТ
Наталія КАНАРЬОВА Михайло СТЕПАНОВ

 

ДОГОВІР МОЖЕ ВСЕ, АБО МАЙЖЕ ВСЕ

Усім відомо, що цивільно-правові договори регулюють майже всі сфери господарської діяльності, визначаючи умови тих чи інших дій договірних сторін.

Для різних договорів податковим законодавством визначено різні умови та нюанси оподаткування. Знаючи їх, можна ще на етапі підготовчої договірної роботи оптимізувати грошові потоки на підприємстві та зробити рух коштів умовно прогнозованим.

І кому як не бухгалтерам доводиться брати участь у договірній роботі на підприємстві, відштовхуючись від вихідних даних та бажаного економічного ефекту, заданого керівництвом підприємства!

Ні в кого не виникає сумнівів, що за допомогою правильно складеного договору та грамотно виписаних умов і зобов'язань, які закріплені в ньому, багато чого можна досягти. Насамперед — зменшити податкове навантаження та оптимізувати грошові потоки на підприємстві.

Цією книгою ми ставимо собі за мету проаналізувати умови й особливості оподаткування найпоширеніших в Україні договорів, роз'яснити нюанси їх податкового та бухгалтерського обліку, а також пояснити, якого економічного ефекту можна досягти, використовуючи в роботі той чи інший договір.

Переконані: наша книга стане в пригоді не тільки бухгалтерам, а й юристам, економістам та керівникам підприємств.

З вдячністю головний редактор Юлія КЛОВСЬКА

До змісту номеру