• Посилання скопійовано

Суть справи

Робота з податковим боргом
Причини виникнення податкових боргів завжди є різними, але податкові конструкції, за допомогою яких передбачено можливість співпраці бізнесу та контролюючого органу щодо боргів, зводяться до трьох: відстрочення, розстрочення податкового боргу та адмінарешт. У цій статті поговоримо про те, що в умовах дефіциту обігових коштів на підприємстві та в країні загалом виглядає не таким уже далеким та чужим — відстрочення та розстрочення податкових боргів.

ТЦ: нові роз'яснення
Законом №1260 було внесено нечисленні, але важливі зміни до ПКУ у сфері трансфертного ціноутворення (далі — ТЦ). Тож змін потребувала й УПК №699. Ці зміни внесено коментованим наказом Міндоходів від 01.07.2014 р. №368 (див. «ДК» №28/2014). Крім внесення змін до відповідей на деякі запитання, що були висвітлені раніше в УПК №699, нова її редакція дає відповіді на нові запитання.

Підприємець змінив адресу
Зміна відомостей, які надаються держреєстратору, — поширена процедура, і стосується вона не тільки юросіб, а й фізосіб-підприємців. Проте при зміні місця проживання страшна не так зміна відомостей у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців (далі — ЄДР), як процедура зміни податкової адреси, місця обліку у фондах, заміна електронних ключів, зміна відомостей про підприємця у банку тощо. Тобто та купа запитань, що їх спричинює зміна реєстрації фізособи у її паспорті. Найпоширеніші з них розглянемо далі.

ПФД: погляд податківців
Деякі роз'яснення щодо поворотної фінансової допомоги (далі — ПФД) надали спеціалісти Міндоходів України в УПК №367. На жаль, вони роз'яснили не все, що хотіли дізнатися пересічні бухгалтери. Та все ж певні крапки над «і» було поставлено.

Вулична торгівля харчовими продуктами
Навесні та влітку на вулицях міст і в сільській місцевості активізується торгівля харчовими продуктами. Як правило, це ятки і палатки з різноманітним асортиментом продуктів харчування, пересувні ятки з обладнанням для приготування гарячих закусок — випічки та бутербродів, точки з продажу кави тощо.

Первинний фінансовий моніторинг
Боротьба з корупцією і тероризмом в Україні (як і в інших країнах світу) передбачає, зокрема, фінансові санкції. Але перш ніж запроваджувати фінансові санкції, потрібно здійснити фінансовий моніторинг підозрілих осіб. Розгляньмо докладніше, що це таке і як він відбувається.

Поновлення на роботі
Працівник вирішив, що його незаконно звільнили з роботи, і подав позов до суду про поновлення на попередній посаді. За рішенням суду працівника було поновлено на роботі на тій самій посаді. Рішення суду ми не оскаржували. Як у цьому випадку правильно поновити працівника на роботі? Які документи слід оформити? Як відобразити таке поновлення в обліку та звітності?

До змісту номеру