• Посилання скопійовано

Про надання роз'яснень щодо обігу податкових накладних в електронній формі

Лист Міністерства доходів і зборів України від 27.11.2013 р. №16192/6/99-99-10-01-05-15

Про надання роз'яснень щодо обігу податкових накладних в електронній формі

Суттєво. Реєстрація податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється протягом 15 календарних днів з дня їх складання.

! Платникам ПДВ

Міністерство доходів і зборів України розглянуло лист <...> про надання роз'яснень щодо обігу податкових накладних в електронній формі та в межах компетенції повідомляє.

Згідно з пунктом 201.10 статті 201 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) та постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 р. №1246 «Про затвердження Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних» при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку — продавець товарів/послуг зобов'язаний надати покупцю податкову накладну та зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних. Підтвердженням чого є квитанція, яка надсилається протягом операційного дня в електронному вигляді у текстовому форматі. Дата і час надання податкової накладної зафіксовані у квитанції. Якщо надіслані податкові накладні та/або розрахунки коригування сформовано з порушенням вимог, передбачених відповідно пунктом 201.1 статті 201 та/або пунктом 192.1 статті 192 ПКУ, протягом операційного дня продавцю надсилається квитанція в електронному вигляді у текстовому форматі про неприйняття їх в електронному вигляді із зазначенням причин. Реєстрація та коригування у Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється не пізніше п'ятнадцяти календарних днів, наступних за датою їх складання.

Враховуючи викладене та керуючись п. 201.1, п. 201.10 ст. 201 ПКУ, реєстрація у Єдиному реєстрі податкових накладних здійснюється протягом 15 календарних днів з дня їх складання.

Заступник міністра А. ІГНАТОВ

До змісту номеру