• Посилання скопійовано

Суть справи

Звіт про контрольовані операції
Суб'єкти господарювання, які здійснюють контрольовані операції, зобов'язані подавати до територіального органу Міндоходів звіт про такі операції (пп. 39.4.2 ПКУ). Наказом №669 Міндоходів затвердило форму звіту про контрольовані операції та порядок його складання. I хоча до 1 травня ще маємо час, підготуватися до першої здачі цієї звітності слід уже тепер.

Правила та ставки для 2014 року
Січень, як правило, характеризується зміною багатьох показників та ставок податків і зборів, з якими бухгалтерам доводиться працювати весь наступний рік. Поговоримо про основні показники, на які ми будемо орієнтуватися найближчим часом.

Переоцінка основних засобів
Кінець звітного року — слушний час для перевірки правильності ведення бухгалтерського обліку, в т. ч. правильності відображення активів підприємства в обліку згідно з принципом обачності. У цій статті поговоримо про переоцінку основних засобів, яку підприємство може здійснювати на дату балансу.

Тринадцята зарплата
За підсумками року керівництво вирішило виплатити наприкінці січня працівникам тринадцяту зарплату. Як документально оформити таку операцію та які податки слід буде сплатити?

Візитні картки — не благо для працівників
Підприємство — платник податку на прибуток виготовляє візитні картки для своїх працівників. На картках зазначаються дані підприємства: його найменування, логотип, інформація про напрям діяльності, а також контактні дані відповідального працівника такого підприємства: його прізвище, ім'я та робочі контакти. Як обліковувати витрати на виготовлення таких карток у податковому обліку? Чи сплачувати ПДФО з вартості візитних карток, що видаються працівникам?

Невиплата зарплати: наслідки
У зв'язку зі скрутним фінансовим становищем підприємство не має можливості виплатити працівникам нараховану зарплату і сплатити з неї податки. До яких наслідків призведе така невиплата заробітку працівникам та несплата податків? Усю необхідну звітність з податків ми здали до контролюючих органів вчасно.

Як правильно вибрати групу ЄП
Переваги спрощеної системи оподаткування безсумнівні, та от чимала кількість різних груп платників єдиного податку — цілих шість — може збити з пантелику як досвідчених суб'єктів господарювання, які вирішили скористатися можливостями «спрощенки», так і тих, хто робить лише перші кроки на цій стезі.

Майнова позика — плюси і мінуси
Одним із варіантів використання у своїй господарській діяльності майна сторонніх юридичних і фізичних осіб є позика. Принаймні, таке право надає СГД Цивільний кодекс України (далі — ЦКУ). Але як відображати таке майно і право його використання в обліку СГД? Про це — далі.

До змісту номеру