• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Як звільнити за прогули?
Як правильно зазначити у наказі про звільнення та у трудовій книжці дату звільнення при звільненні за прогул?

Облік зіпсованих акцизних марок
Наше підприємство виготовляє алкогольну продукцію. Під час наклеювання акцизних марок на одиниці продукції деякі з них псуються. Чи можемо ми списати вартість таких марок як втрати сировини та матеріалів, за умови що вони не перевищують затверджених норм? Чи можна включати вартість списаних зіпсованих акцизних марок до витрат у податковому обліку?

Дата доходу платника єдиного податку при розрахунку платіжною карткою
Якою датою визнавати дохід підприємцю — платнику єдиного податку при розрахунку в роздрібній торгівлі платіжною карткою: датою розрахунку чи датою надходження коштів на рахунок від обслуговуючого банку?

Використання сільгосппідприємствами коштів зі спецрахунка
Чи може сільгосппідприємство використовувати кошти зі спецрахунка на придбання:
1) ТМЦ — повністю оплата їх вартості за рахунком, включаючи ПДВ;
2) оплата тільки суми ПДВ за рахунком, а залишок — з поточного рахунка;
3) ТМЦ за рахунком від неплатника ПДВ?

Відходи та екоподаток
Підприємство недавно розпочало свою діяльність, пов'язану з виробництвом. При цьому під час роботи підприємства створюються відходи, які скидатимуться у водні об'єкти. Чи треба в цьому разі встановлювати ліміти відходів і сплачувати екоподаток? Коли вперше слід подавати звітність з екоподатку?

ПДФО з орендної плати за використання майна фізособи сплачується за місцезнаходженням податкового агента
Підприємство розташоване і зареєстроване у Святошинському районі м. Києва. Воно орендувало приміщення нежитлового фонду у Шевченківському районі м. Києва у фізичної особи. Ця фізособа зареєстрована у Дарницькому районі м. Києва. Підприємство сплачує ПДФО за цю фізособу як податковий агент. До якого району м. Києва треба сплачувати ПДФО і подавати звітність?

До змісту номеру