• Посилання скопійовано

Про відрядження особи, яка працює за сумісництвом

Лист Мінсоцполітики від 23.04.2013 р. №146/13/133-13

Про відрядження особи, яка працює за сумісництвом

Суттєво. У разі відрядження працівника-сумісника за іншим місцем праці у табелі обліку його робочого часу можна зробити відмітку «Iнші причини неявок» («I»).

! Працедавцям

<...>

Відповідно до п. 1.4 Iнструкції про службові відрядження у межах України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну від 13.03.98 р. №59 та зареєстрованою у Мінюсті 31.03.98 р. за №218/2658 (зі змінами), на час відрядження особи, яка працює за сумісництвом, середній заробіток зберігається на тому підприємстві, яке її відрядило. Тобто за дні перебування працівника у відрядженні з основного місця праці оплата за місцем роботи за сумісництвом не здійснюється.

Чинним законодавством не передбачено надання працівникові відпустки без збереження заробітної плати на роботі за сумісництвом, у разі коли за основним місцем праці він перебуває у відрядженні.

На нашу думку, на підставі довідки з місця праці працівника за основним місцем праці або копії наказу (розпорядження) про скерування працівника у відрядження на роботі за сумісництвом у табелі обліку робочого часу можна зробити відмітку «Iнші причини неявок» («I»).

Ведення табельного обліку робочого часу на підприємствах, в установах та організаціях регламентується наказом Держкомстату України від 05.12.2008 р. №489 «Про затвердження типових форм первинної облікової документації зі статистики праці», яким затверджено форми первинної облікової документації з обліку особового складу та використання робочого часу з короткими поясненнями до них.

Директор Департаменту О. ТОВСТЕНКО

До змісту номеру