• Посилання скопійовано

Щодо бази нарахування єдиного внеску для коду категорії застрахованої особи «43» — особи-інваліди, які перебувають у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами і отримують допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами, які працюють на підприємствах, в уст

Лист Міністерства доходів і зборів України від 21.11.2013 р. №15832/6/99-99-17-03-01-16

Щодо бази нарахування єдиного внеску для коду категорії застрахованої особи «43» — особи-інваліди, які перебувають у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами і отримують допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами, які працюють на підприємствах, в установах і організаціях

Суттєво. Сума допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами, яку отримують особи-інваліди, що перебувають у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами, є базою нарахування єдиного внеску.

! Роботодавцям

Міністерство доходів і зборів України розглянуло запит щодо бази нарахування єдиного внеску для коду категорії застрахованої особи «43» — особи-інваліди, які перебувають у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами і отримують допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами, які працюють на підприємствах, в установах і організаціях, і повідомляє таке.

Відповідно до підпункту четвертого пункту 1 статті 7 розділу III Закону України від 08.07.2010 р. №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» для осіб, які отримують допомогу по тимчасовій непрацездатності, перебувають у відпустці у зв'язку з вагітністю та пологами і отримують допомогу у зв'язку з вагітністю та пологами, єдиний внесок нараховується на суму допомоги по тимчасовій непрацездатності, допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами.

Таким чином, базою нарахування єдиного внеску для таких осіб вважати суму допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами.

Заступник міністра А. IГНАТОВ

До змісту номеру