• Посилання скопійовано

Суть справи

Реформа ЄСВ — кашу маслом не зіпсуєш
Масштабна реформа у лавах податкової служби, яку нині спостерігаємо, значно активізувалася з 2012 році, коли були внесені зміни до ПКУ в частині повноважень податкових інспекцій та міліції. Більшість із цих змін протрималася недовго, деякі повернуті із забуття... Як усе ускладнилося та як із цим жити — тема статті.

Що нового в бухобліку?
09.08.2013 р. набрав чинності Наказ №627, яким внесено зміни до нормативно-правових актів МФУ з питань бухгалтерського обліку. Загалом Наказом №627 внесено зміни до двадцяти трьох документів (П(С)БО, планів рахунків тощо).

Екоподаток за утилізацію транспортних засобів
З 01.09.2013 р. набирає чинності Закон №422, яким додано новий об'єкт для оподаткування екоподатком — це декілька операцій із транспортними засобами (далі — ТЗ). Отже, з'ясуємо, які це ТЗ та операції з ними, хто і в якій сумі повинен буде сплачувати такий податок, яка звітність щодо нього подається та яку відповідальність несуть платники нового податку.

Підприємець і фінансові витрати
Підприємець на загальній системі оподаткування вирішив взяти кредит для збільшення обігових коштів. Надалі ці кошти були використані для оплати заборгованості за поставленими товарами. Чи можна відсотки за таким кредитом віднести до витрат?

Податок на нерухоме майно: зміни у ПКУ
4 липня 2013 року було прийнято Закон №403, яким внесено зміни до ст. 265 ПКУ щодо податку на нерухоме майно. Закон набрав чинності 04.08.2013 р. Ці зміни стосуються як юридичних, так і фізичних осіб — платників цього податку.

Повернення коштів та коригування ПДВ
Деколи підприємствам доводиться повертати отримані від контрагента аванси та коригувати ПЗ з ПДВ. А як бути, якщо зменшення ПЗ з ПДВ у зв'язку з поверненням авансів перевищує нараховані за звітний податковий період ПЗ?

Фальшивки в касі. Що робити?
Гроші люблять лік, це всім відомо. Але мало просто перерахувати отримані від клієнта кошти — варто ще й перевірити їх на справжність. От тут слід бути дуже уважним, адже сучасні технології несуть із собою не тільки покращення, а й більші можливості для фальшивомонетників.

Як повернутися до сплати ПДВ
Iноді податківці з тієї чи іншої причини анулюють реєстрацію платником ПДВ суб'єкта господарювання. Природне запитання, що виникає після цього у такого колишнього платника ПДВ: коли слід знову реєструватися платником ПДВ (добровільно чи обов'язково)?

Заробітна плата працівника може бути зменшена
Чи можна зменшити працівникові заробітну плату і як правильно це оформити?

До змісту номеру