• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Номер ПН в Єдиному реєстрі не є її обов'язковим реквізитом
Під час податкової перевірки було виявлено, що платник ПДВ включив собі до податкового кредиту податкову накладну, зареєстровану й оформлену згідно з усіма нормами законодавства, проте до ЄРПН її було внесено з неправильним номером. Ця ПН була вилучена перевіркою з ПК у періоді, що перевірявся, і було нараховано штрафні санкції. Чи має право платник ПДВ відновити собі ПДВ за цією ПН у поточному періоді, маючи від продавця ПН із номером, під яким її зареєстровано в ЄРПН?

Використання чистого прибутку
Чи можна направити накопичений нерозподілений прибуток не на виплату дивідендів, а на будівництво офісу власними силами? Як відобразити це в бухгалтерському та податковому обліку?

Якщо на момент перевірки ПН, за якими нараховано ПК з ПДВ, були тільки у копіях, штрафу не уникнути
Чи має право платник ПДВ поновити ПК з ПДВ після отримання від постачальників оригіналів податкових накладних, якщо під час документальної перевірки суми ПДВ було вилучено зі складу податкового кредиту за податковими накладними, яких на момент перевірки не було (були в копіях)?

Розрахунок з працівником при звільненні
Працівник відпрацював у ТОВ з 09.11.2009 р. до 10.08.2013 р. За весь період роботи він не був у відпустці. Директор у день звільнення не провів повного розрахунку компенсації за невикористану відпустку, пояснюючи це тим, що на підприємстві немає грошей. Як працівник може захистити свої права в цьому випадку?

Податковий кредит з ПДВ у постачальника зернових культур
Підприємство займається перепродажем пшениці та інших зернових культур групи 10 УКТ ЗЕД. Який порядок оподаткування ПДВ таких операцій з урахуванням п. 15 підрозділу 2 розділу ХХ ЗЕД? Чи має це підприємство право на податковий кредит і бюджетне відшкодування за такими операціями?

Витрати юрособи на єдиному податку на фінансування потреб фізичних осіб
Платник єдиного податку — юридична особа здійснює витрати, не пов'язані з його господарською діяльністю. Деякі з цих витрат є фінансуванням потреб фізичних осіб. Своєю чергою, таке фінансування буває як персоніфікованим (оплата мовних курсів для працівників), так і неперсоніфікованим (купівля води, напоїв і кондитерських виробів в офіс). Як відображаються такі витрати у податковому обліку платника?

До змісту номеру