• Посилання скопійовано

Щодо надання банкам розрахункових документів на виплату зарплати (витяг)

Лист ПФУ від 26.03.2012 р. №6925/03-30

Щодо надання банкам розрахункових документів на виплату зарплати (витяг)

Суттєво. Довідка-розрахунок надається банку при отриманні коштів на виплату зарплати у разі, якщо сума єдиного внеску, зазначена в розрахунковому документі, менша, ніж 1/3 суми коштів для виплати заробітної плати.

! Платникам ЄСВ

<...>

Згідно з частиною другою статті 24 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» банки приймають від підприємств, установ, організацій платіжні доручення та інші розрахункові документи на видачу (перерахування) коштів для виплати заробітної плати, на які відповідно до цього Закону нараховується єдиний внесок, та здійснюють видачу (перерахування) зазначених коштів лише за умови одночасного подання платником розрахункових документів про перерахування коштів для сплати відповідних сум єдиного внеску.

Згідно з Порядком приймання банками на виконання розрахункових документів на виплату заробітної плати, затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 27.09.2010 р. №21-3 і зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 20.10.2010 р. за №953/18248, суми, сплачені за цими документами, повинні становити не менше 1/3 суми коштів для виплати заробітної плати, зазначеної у грошових чеках, платіжних дорученнях та інших розрахункових документах.

У разі якщо в розрахункових документах або документах на переказ готівки сума єдиного внеску менша, ніж 1/3 суми коштів для виплати заробітної плати, банки приймають від платників єдиного внеску грошові чеки, та/або платіжні доручення, та/або інші розрахункові документи на видачу (перерахування) коштів для виплати заробітної плати разом з оригіналом довідки-розрахунку, яка погоджена з управлінням Пенсійного фонду України у районі, місті, районі в місті (далі — органи Пенсійного фонду) за місцем узяття на облік платника єдиного внеску.

Довідка-розрахунок складається платником єдиного внеску у трьох примірниках. Органи Пенсійного фонду невідкладно погоджують довідку-розрахунок, надану платником єдиного внеску. Один примірник надається банку, другий надається органу Пенсійного фонду, третій залишається у платника єдиного внеску.

Таким чином, довідка-розрахунок надається банку при отриманні коштів на виплату заробітної плати у разі, якщо сума єдиного внеску, зазначена в розрахунковому документі, менша, ніж 1/3 суми коштів для виплати заробітної плати.

Директор Департаменту надходження доходів В. ЛИТВИНЕНКО

До змісту номеру