• Посилання скопійовано

Про видачу довідок

Лист ДПСУ від 09.04.2012 р. №10241/7/17-1117

Про видачу довідок

Суттєво. Підставою для видачі довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи держслужбовцям може бути і поданий до органу ДПС додаток 7 до декларації без заповнення і подання декларації та додатків 1 — 6 до неї.

! Держслужбовцям

ДПС України у зв'язку з надходженням численних звернень щодо відмови органів ДПС у видачі довідок про подану декларацію про майновий стан і доходи повідомляє таке.

Мінфіном України листом від 30.01.2012 р. №31-08310-3-8/520 надано роз'яснення стосовно декларування майна, доходів, витрат і зобов'язань фінансового характеру особами, які займають посади, пов'язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, а також тими, які претендують на зайняття відповідних посад.

Згідно з п. 179.12 ст. 179 Податкового кодексу України за зверненням платника податку орган ДПС, до якого було подано податкову декларацію, видає довідку про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) за формою, встановленою центральним органом ДПС.

Мінфіном України видано Наказ від 27.12.2011 р. №1742 «Про затвердження форми Довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію)», зареєстрований у Мін'юсті України 29.12.2011 р. за №1571/20309, відповідно до п. 2 якого зобов'язано ДПI у районах, містах (крім міст Києва та Севастополя), районах у містах, міжрайонні, об'єднані та спеціалізовані ДПI забезпечити видачу платникам податків довідок про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) протягом трьох робочих днів з дня одержання заяви від платника податків.

Форму податкової декларації про майновий стан і доходи та Iнструкцію щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи затверджено наказом Мінфіну України від 07.11.2011 р. №1395, зареєстрованим у Мін'юсті України 27.12.2011 р. за №1532/20270, у редакції наказу Мінфіну України від 03.02.2012 р. №84, якою визначено, що державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування, особи, які претендують на зайняття посад державного службовця або в органах місцевого самоврядування, судді, кандидати на обрання суддею, народні депутати України, кандидати на пост Президента України, кандидати у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, міських рад та на посаду сільського, селищного, міського голови у випадках та обсягах, визначених законами, заповнюють і подають лише додаток 7 до декларації без заповнення і подання декларації та додатків 1 — 6 до неї.

Враховуючи вищевикладене, підставою для видачі довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію) державним службовцям, посадовим особам органів місцевого самоврядування, особам, які претендують на зайняття посад державного службовця або в органах місцевого самоврядування, суддям, кандидатам на обрання суддею, народним депутатам України, кандидатам на пост Президента України, кандидатам у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, міських рад та на посаду сільського, селищного, міського голови може бути і поданий до органу ДПС додаток 7 до декларації без заповнення і подання декларації та додатків 1 — 6 до неї.

Заступник голови А. IГНАТОВ

До змісту номеру