• Посилання скопійовано

Куди сплачувати ПДФО з гонорару нерезидента

Підприємство-резидент підписало договір з фізичною особою — нерезидентом про участь останнього у концертному заході. При виплаті суми за договором має бути сплачено ПДФО. На які реквізити (код та назва рахунка) має бути перераховано цей податок?

Відповідно до п. 170.10 ПКУ, доходи із джерелом їх походження в Україні, що нараховуються (виплачуються, надаються) на користь нерезидентів, оподатковуються за правилами та ставками, визначеними для резидентів (з урахуванням особливостей, встановлених деякими нормами цього розділу для нерезидентів).

Податковими агентами під час виплати доходу нерезиденту від здійснення в Україні гастрольних заходів є суб'єкти господарювання, з якими безпосередньо укладаються договори на провадження гастрольного заходу.

Суб'єкт господарювання виплачує артистові-нерезиденту гонорар та сплачує податок на доходи фізичних осіб на рахунок «Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується податковими агентами, із доходів платника податку інших, ніж заробітна плата», код 11010400.

ДПС у м. Києві

До змісту номеру