• Посилання скопійовано

Про частину чистого прибутку (витяг)

Лист ДПСУ від 30.09.2011 р. №1920/7/15-1215

Про частину чистого прибутку (витяг)

Суттєво. Госптовариства, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, повинні спрямувати частину чистого прибутку на виплату дивідендів.

! Госптовариствам

Частиною п'ятою статті 11 Закону України від 21 вересня 2006 року №185-V «Про управління об'єктами державної власності» (із змінами та доповненнями, далі — Закон №185-V) установлено, що господарська організація, у статутному капіталі якої є корпоративні права держави, за підсумками календарного року зобов'язана спрямувати частину чистого прибутку на виплату дивідендів.

Господарські товариства, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, та господарські товариства, 50 і більше відсотків акцій (часток, паїв) яких знаходяться у статутних капіталах господарських товариств, частка держави яких становить 100 відсотків, які не прийняли рішення про нарахування дивідендів до 1 травня року, що настає за звітним, сплачують до державного бюджету частину чистого прибутку у розмірі, визначеному за базовими нормативами відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів, установлених на відповідний рік, але не менше 30 відсотків, до 1 липня року, що настає за звітним. На суму таких коштів органами державної податкової служби нараховується пеня у порядку, визначеному абзацом шостим цієї частини, яка сплачується до загального фонду Державного бюджету України (абзац сьомий частини п'ятої статті 11 Закону №185-V).

Директор Департаменту оподаткування юридичних осіб О. ЛЮБЧЕНКО

До змісту номеру