• Посилання скопійовано

Щодо пільги зі сплати податку на додану вартість при ввезенні на митну територію України друкованої продукції

Лист ДМСУ від 30.08.2011 р. №15.1/1269

Щодо пільги зі сплати податку на додану вартість при ввезенні на митну територію України друкованої продукції

Суттєво. Операції з увезення на митну територію України друкованої продукції іноземного виробництва обкладаються податком на додану вартість на загальних підставах.

! Iмпортерам друкованої продукції

<...>

Повідомляємо, що відповідно до підпункту 197.1.25 пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) звільняються від обкладення податком на додану вартість операції з постачання (передплати) періодичних видань друкованих засобів масової інформації та книжок (крім видань еротичного характеру), учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників вітчизняного виробництва, словників українсько-іноземної або іноземно-української мови, доставки таких періодичних видань друкованих засобів масової інформації на митній території України.

При цьому пунктом 197.4 статті 197 цього Кодексу встановлено, що звільнення від оподаткування товарів, передбачене пунктом 197.1 цієї статті, поширюється на операції з увезення на митну територію України.

Таким чином, відповідно до положень Кодексу пільги зі сплати податку на додану вартість при ввезенні на митну територію України друкованої продукції поширюються на словники українсько-іноземної або іноземно-української мови незалежно від країни виробника і лише на таку продукцію вітчизняного виробництва:

— періодичні видання друкованих засобів масової інформації та книжки (крім видань еротичного характеру);

— учнівські зошити, підручники та навчальні посібники.

Виходячи з вищевикладеного, операції з увезення на митну територію України друкованої продукції іноземного виробництва обкладаються податком на додану вартість на загальних підставах.

Начальник Управління адміністрування митних платежів В. ЗВАРИЧ

До змісту номеру