• Посилання скопійовано

Щодо пільги з ПДВ згідно з пп. 197.1.3 ПК (витяг)

Лист ДПСУ від 29.09.2011 р. №1651/7/15-3417-26

Щодо пільги з ПДВ згідно з пп. 197.1.3 ПК (витяг)

Суттєво. Звільняються від ПДВ операції з постачання комплектуючих і напівфабрикатів для виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, товарів спецпризначення, у т. ч. виробів медпризначення для індивідуального користування, для інвалідів та інших пільгових категорій населення.

! Виготовлювачам засобів реабілітації

<...>

Відповідно до підпункту 197.1.3 «б» підпункту 197.1.3 пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України (далі — Кодекс) визначено, що звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з постачання комплектуючих і напівфабрикатів для виготовлення технічних та інших засобів реабілітації (крім автомобілів), товарів спеціального призначення, у тому числі виробів медичного призначення для індивідуального користування, для інвалідів та інших пільгових категорій населення за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України.

Перелік комплектувальних виробів і напівфабрикатів для виготовлення технічних та інших засобів реабілітації (крім автомобілів) для інвалідів та інших пільгових категорій населення, операції з постачання яких звільняються від обкладання податком на додану вартість, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 02.02.2011 р. №79 «Деякі питання реалізації підпункту 197.1.3 пункту 197.1 статті 197 Податкового кодексу України» (далі — Перелік).

Враховуючи зазначене, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з постачання лише тих комплектуючих і напівфабрикатів для виготовлення технічних та інших засобів реабілітації, найменування яких визначено в Переліку.

Операції з постачання товарів, які до Переліку не включено, оподатковуватимуться податком на додану вартість у загальному порядку за ставкою 20 відсотків.

Заступник голови С. ЛЕКАРЬ

До змісту номеру