• Посилання скопійовано

Про зведену податкову накладну (витяг)

Лист ДПАУ від 18.03.2011 р. №111/4/16-1510

Про зведену податкову накладну (витяг)

Суттєво. Незалежно від того, яка податкова накладна складається (зведена/не зведена), у графі 3 такої накладної зазначається номенклатура постачання товарів/послуг.

! Платникам ПДВ

<...>

Пунктом 15 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом ДПА України від 21.12.2010 р. №969 (далі — Порядок №969), установлено, що в разі здійснення постачання товарів/послуг, постачання яких має безперервний або ритмічний характер при постійних зв'язках із покупцем, покупцю може бути виписана зведена податкова накладна виходячи із визначеної у договорі періодичності оплати поставлених товарів/послуг (1 раз на п'ять днів; 1 раз на десять днів тощо), але не рідше одного разу на місяць і не пізніше останнього дня місяця. При цьому до зведеної податкової накладної обов'язково додається реєстр товаротранспортних накладних чи інших відповідних супровідних документів, згідно з якими здійснено постачання товарів/послуг.

Відповідно до пункту 12 Порядку №969 до розділу I податкової накладної вносяться дані у розрізі номенклатури постачання товарів/послуг, зокрема у графі 3 зазначається номенклатура постачання товарів/послуг.

Iнших особливостей складання зведеної податкової накладної, крім періодичності виписки, Порядком №969 не визначено.

Таким чином, незалежно від того, яка податкова накладна складається (зведена/не зведена), у графі 3 такої накладної зазначається номенклатура постачання товарів/послуг.

<...>

Голова комісії з проведення реорганізації ДПА України, голова ДПС України В. ЗАХАРЧЕНКО

До змісту номеру