• Посилання скопійовано

Порядок використання коштів, вивільнених від оподаткування у зв'язку з наданням відповідно до пунктів 15, 17 — 19 підрозділу 4 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України пільг з податку на прибуток підприємств

Затверджений постановою КМУ від 28.02.2011 р. №299
Постанова опублікована «УК» 29.03.2011 р.
Чинна з 29.03.2011 р.

Порядок використання коштів, вивільнених від оподаткування у зв'язку з наданням відповідно до пунктів 15, 17 — 19 підрозділу 4 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України пільг з податку на прибуток підприємств

Суттєво. Вивільнені від оподаткування кошти спрямовуються виключно на збільшення обсягів виробництва, запровадження новітніх технологій та/або на повернення кредитів, використаних на зазначені цілі, і сплату процентів за ними.

! Пільговикам з податку на прибуток

1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів, вивільнених від оподаткування у зв'язку з наданням відповідно до пунктів 15, 17 — 19 підрозділу 4 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України суб'єктам господарювання — платникам податку на прибуток підприємств (далі — платники податку) пільг з такого податку (далі — вивільнені кошти).

2. Вивільнені кошти спрямовуються платниками податку виключно на збільшення обсягів виробництва (надання послуг), переоснащення матеріально-технічної бази, запровадження новітніх технологій, пов'язаних з основною діяльністю таких платників податку, та/або на повернення кредитів, використаних на зазначені цілі, і сплату процентів за ними.

3. Вивільнені кошти з метою ведення обліку і оподаткування відображаються в бухгалтерському обліку в установленому порядку на окремому субрахунку рахунка «Цільове фінансування і цільові надходження».

4. Платник податку за результатами кожного звітного (податкового) періоду:

складає звіт про використання вивільнених коштів за формою, затвердженою Державною податковою службою;

подає зазначений звіт відповідному органові державної податкової служби разом із декларацією з податку на прибуток підприємств.

5. У разі невикористання платником податку залишків вивільнених коштів станом на 1 квітня року, що настає за періодом звільнення від обкладення податком на прибуток підприємств, передбаченим пунктами 15, 17 — 19 підрозділу 4 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, його податкові зобов'язання із зазначеного податку за I квартал такого року підлягають збільшенню на суму залишку.

До змісту номеру