• Посилання скопійовано

Щодо обкладення податком на додану вартість операцій з надання послуг з аутсорсингу

Лист ДПАУ від 01.02.2011 р. №2548/7/16-1517-26

Щодо обкладення податком на додану вартість операцій з надання послуг з аутсорсингу

Суттєво. Ключовим фактором обкладення послуг аутсорсингу податком на додану вартість є не місце, де послуги фактично надаються (персонал виконує свої робочі функції), а саме місце реєстрації/проживання отримувача послуг.

! Платникам ПДВ

<...> Пунктом 185.1 статті 185 Кодексу визначено, що об'єктом оподаткування є операції платників податку з постачання товарів, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до статті 186 цього Кодексу.

Пунктом 186.3 «г» статті 186 Кодексу визначено, що місцем постачання зазначених у цьому пункті послуг вважається місце, в якому отримувач послуг зареєстрований як суб'єкт господарювання або — у разі відсутності такого місця — місце постійного чи переважного його проживання. До таких послуг належить надання персоналу, у тому числі якщо персонал працює за місцем здійснення діяльності покупця.

Таким чином, послуги з надання персоналу, який виконує певні функції, що спеціалізуються у відповідній сфері, незалежно від виду діяльності такого персоналу, підлягають обкладенню податком на додану вартість у загальновстановленому порядку за ставкою 20%, якщо отримувач таких послуг зареєстрований (проживає) на території України.

Заступник голови О. ЛЮБЧЕНКО

До змісту номеру