• Посилання скопійовано

Суть справи

Лікарняні: якщо прийшло фінансування…
У «ДК» №7/2011 ми писали про новий механізм, який запровадили в ФСС з ТВП з 01.01.2011 року щодо фінансування допомоги по тимчасовій втраті працездатності, по вагітності та пологах і на поховання. Зупинившись на теорично-практичному розгляді порядку подання документів до Фонду для отримання фінансування, у цій статті ми продовжуємо описувати механізм виплати допомоги на другому етапі: що робити з коштами, які надійшли на окремий рахунок підприємства?

Увага! Нова Податкова звітність з ПДВ
Наказом ДПАУ від 25.01.2011 р. №41 затверджено Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість (далі — Порядок №41) та нові форми декларацій з ПДВ, додатки до них, форми уточнюючих розрахунків. Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Тютюновий акциз: правила гри по-новому
У попередньому номері («ДК» №9/2011) ми опублікували статтю про порядок справляння акцизного податку з алкогольних напоїв і спиртів. Зараз продовжимо тему акцизного податку в застосуванні до тютюнових виробів.

Зміна місцезнаходження з 2011 року
Держреєстратори досить давно під час реєстрації підприємства не перевіряють наявність прав на перебування за юридичною адресою, але ці функції останнім часом дивно перебрали на себе податкові органи. Законом №2756, прийнятим разом із ПКУ, було внесено зміни до ст. 93 Цивільного кодексу України — викладено у новій редакції поняття місцезнаходження юридичної особи. У цій статті розглянемо основні проблеми, що виникають при зміні місцезнаходження, у світлі норм ПКУ.

Як зменшити акцизний податок
Сума, на яку зменшується акциз, визначається виходячи з фактично втраченої кількості спирту — відповідно до ст. 225 ПКУ. Як правильно зменшити акцизний податок — розглянемо детальніше.

Новий порядок оскарження рішень органів ДПС
ДПАУ наказом від 23.12.2010 р. №1001 затвердила нове Положення про порядок подання та розгляду скарг платників податків органами державної податкової служби (далі — Положення №1001). Розгляньмо докладніше, як змінилася процедура оскарження рішень податкових органів.

Посередницькі договори: обчислення ПДВ за ПКУ
Новий податковий рік — нові події та нові правила оподаткування для платників. Посередницькі операції не є винятком. У статті нижче розглянемо загальні норми обкладення ПДВ операцій за посередницькими договорами, які кардинально змінилися з 1 січня.

До змісту номеру