• Посилання скопійовано

Суть справи

Соцпільга і повідомлення від ДПА про порушення
У «ДК» №5/2011 ми докладно описали порядок надання податкової соціальної пільги (ПСП) працівникам. На продовження цієї теми ДПАУ видала наказ від 24.12.2010 р. №1023 (далі — Наказ №1023), (див. у «ДК» №6/2011), яким відтепер податковій дозволяється надсилати роботодавцям повідомлення про порушення їхніми працівниками правил застосування ПСП. Наказ діє з 31.01.2011 р.

Зміни щодо страхових виплат від ФСС НВВ
Постановою ФСС НВВ від 30.11.2010 р. №33 внесено зміни до Порядку призначення, перерахування та проведення страхових виплат, затвердженого постановою правління ФСС НВВ від 27.04.2007 р. №24. Що саме змінилося у цьому порядку — розглянемо у статті на прикладах.

ПДФО при закупівлі сільгосппродукції
Право фізичної особи на отримання від податкового агента доходу від відчуження сільськогосподарської продукції, вирощеної (виробленої) ним на земельних ділянках, без утримання податку засвідчується довідкою за формою №3ДФ, яку тепер приведено у відповідність до ПКУ.

6 різних прикладів заповнення нової ПН
Наказом ДПАУ від 21.12.2010 р. №969 внесено зміни до форми ПН (див. «ДК» №4/2010). У цьому матеріалі ми наводимо зразки заповнення ПН у найбільш поширених ситуаціях.

Податок на прибуток у першому кварталі 2011 року
З номера в номер ми продовжуємо знайомити наших читачів з нормами нового Податкового кодексу України (далі — ПКУ). Але не будемо забувати, що у I кварталі 2011 року для платників податку на прибуток діють правила, встановлені Законом про прибуток. Хоча все залишилося, як і було, проте запитань не поменшало, про що свідчать численні дзвінки на гарячу лінію редакції. У цій статті ми звернемо увагу на ті моменти, про які слід пам'ятати при оподаткуванні прибутку за I квартал 2011 року, а також коротко роз'яснимо особливості сплати податку на прибуток згідно з нововведеннями ПКУ. У наступному числі «ДК» читайте продовження матеріалу.

Підприємцям на ЄП: з січня нові правила
Незважаючи на те що з Податкового кодексу було вилучено окремий розділ, який мав би регулювати спрощену систему оподаткування, правила для підприємців — платників єдиного податку з нового року все-таки змінилися. Розгляньмо, що до чого, у нашій статті.

Збір за першу реєстрацію ТЗ — що до чого?
Наказом від 23.12.2010 р. №994 ДПА України затвердила форму Розрахунку суми збору за першу реєстрацію транспортних засобів. Цей Розрахунок юрособа повинна з 1 січня 2011 року одноразово подати замість квартального розрахунку податку з власників транспортних засобів. Розгляньмо далі особливості подання Розрахунку.

Екоподаток-2011 — стосується всіх
У нещодавно прийнятому Податковому кодексі (далі — ПКУ) було встановлено новий вид податку — екологічний податок (Розділ VIII). Цей вид податку з'являється в українській системі оподаткування з 01.01.2011 р. і замінює собою збір за забруднення навколишнього середовища. У зв'язку з цим, з одного боку, в нормах, присвячених екоподатку, багато вже знайомого, а з іншого — є і нововведення. Їх ми і розглянемо.

До змісту номеру