• Посилання скопійовано

Заповнення звіту №1-ОА імпортером вина

Підприємство імпортує вино, яке надалі продає оптом. Як у звіті №1-ОА заповнювати розділ «Перелік контрагентів», якщо в таблиці «Обсяги придбання» буде два рядки: з кодами 33 і 34, за умови що постачальник один?

Звіт форми №1-ОА подають суб’єкти господарювання, які одержали ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями. Заповнюють звіт за формою і в порядку, які затверджені наказом Мінфіну від 11.02.2016 №49.

Відповідно до п. 1 розд. ІІ Порядку №49 у графах 1, 2 розділу І «Обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв» зазначають відповідно код та вид продукції згідно з додатком до Наказу №49.

Таким чином, якщо підприємство імпортувало вино, яке класифікується за кодами 33 і 34, то в розділі І Звіту №1-ОА інформацію про придбане вино наводять двома рядками.

У розділі ІІ «Перелік контрагентів, у яких здійснювалося придбання алкогольних напоїв» Звіту №1-ОА в колонці 2 фіксують найменування чи ПІБ постачальника, а в колонці 4 — код продукції згідно з додатком до Наказу №49.

Тобто в розділі ІІ інформацію також наводять у розрізі як кодів продукції, так і контрагентів.

Тож, якщо вино, яке класифікується за двома кодами, придбали в одного постачальника, у розділі ІІ Звіту №1-ОА будуть два рядки. Причому в колонці 2 зазначатимуть одного і того самого постачальника. А в колонці 4 буде в одному рядку продукція за кодом 33, в іншому — за кодом 34.

Автор: Олександр Золотухін

До змісту номеру