• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Сільгоспкооператив продає молоко молокозаводам за готівку: чи потрібен РРО?
Сільськогосподарський кооператив, платник ЄП, є посередником між виробниками молока (члени кооперативу, фізособи) і переробниками. Кооператив збирає та охолоджує молоко і реалізує на молокозаводи. Він тимчасово припинив діяльність, але в 2024 році планує відновити роботу. Проте молокозаводи відмовляються працювати з кооперативом за безготівковим розрахунком, тому що кооператив — неплатник ПДВ. Чи може кооператив отримувати готівкову виручку від продажу молока до каси без РРО за прибутковим касовим ордером? У реєстрації платником ПДВ податківці відмовили.

Заповнення звіту №1-ОА імпортером вина
Підприємство імпортує вино, яке надалі продає оптом. Як у звіті №1-ОА заповнювати розділ «Перелік контрагентів», якщо в таблиці «Обсяги придбання» буде два рядки: з кодами 33 і 34, за умови що постачальник один?

Що робити, якщо податківці відмовили у скарзі на розблокування ПН?
Підприємство подало скаргу на розблокування ПН, до скарги додано копії первинних документів. Податкова ухвалила рішення про відмову в реєстрації ПН. Що робити далі?

Постачальник перейшов на ЄП (2%): облік та ПДВ
У першому кварталі 2022 р. отримано ПК від постачальника за передоплатою за товари. Далі постачальник перейшов на ЄП (2%) та відвантажив товар без ПДВ. Покупець оприбуткував товари: Д‑т 201 К-т 631. Пізніше їх було списано на виробництво продукції, відображено у фінзвітності за 2022 р. У покупця зависло сальдо за К-т 6441 на суму ПДВ. Як закрити сальдо на субр. 6441, якщо постачальник відмовляється змінювати накладну за 2022 р.?

Облік у рослинництві витрат минулого року під урожай поточного року
Які особливості бухобліку у рослинництві витрат минулих років під урожай поточного року; витрат поточного року під урожай поточного року; витрат поточного року під урожай наступного року?

Період для визначення днів невикористаної відпустки у 2024 році
Працівник прийнятий на роботу 08.12.2023, звільняється 08.01.2024. Як визначити кількість невикористаних днів відпустки, набутих до 31.12.2023 та з 01.01.2024, з огляду на зміни до Порядку №100 з 12.09.2023?

До змісту номеру