• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Яку звітність має подавати відокремлений підрозділ іноземної юрособи в Україні?
В Україні створено відокремлений підрозділ іноземної юрособи — недержавної організації, що не здійснює та не здійснюватиме в Україні госпдіяльності. Відокремлений підрозділ планує мати певний штат працівників в Україні, яким буде нараховуватися й виплачуватися зарплата. Діяльність відокремленого підрозділу фінансувати материнська іноземна юрособа. Яку фінансову, податкову, статистичну чи іншу звітність потрібно подавати?

Чи може ФОП на ЄП виготовляти вино та продавати його на ярмарках?
Чи можна ФОПу на ІІ групі ЄП займатися виробництвом вина з купованої сировини? Працівників немає, оборот — 100 тис. грн на рік, виготовлене вино продаватиметься на ярмарках. Чи потрібно застосовувати РРО?

Помилкова ПН та РК у різних періодах: як врахувати?
Підприємство у січні 2024 року склало та зареєструвало зайву ПН на операцію постачання, що не відбулася. Цю ПН включено до декларації січня. Помилку виявлено у березні 2024 р., тоді ж складено та зареєстровано РК. У якому періоді треба відобразити зменшення податкового зобов’язання: у січні 2024 р., подавши УР до декларації та відкоригувавши на суму помилкової ПН, чи включити РК у березні 2024 р. та не подавати УР до декларації?

Добові без проживання та інших доказів фактичного перебування у відрядженні
Підприємство надає послуги монтажу. Замовники забезпечують монтажну бригаду житлом. Яким документом можна підтвердити, що замовник надає житло нашій монтажній бригаді? Чи варто прописати цю умову окремим пунктом у договорі підряду?

ФОП-«загальник» купує вантажний автомобіль у постачальника-дилера: нюанси оподаткування
ФОП на загальній системі оподаткування, платник ПДВ вносить оплату за вантажний автомобіль частинами на поточний рахунок постачальника. Чи включаються до витрат ФОПа на загальній системі витрати на придбання вантажного автомобіля, на його амортизацію, обслуговування та ремонт? Які особливості включення таких витрат до складу витрат ФОПа на загальній системі? Які наслідки анулювання реєстрації платника ПДВ за умови добровільної відмови або за рішенням податкового органу?

Облік компенсації за працевлаштування ВПО
Які бухгалтерські проведення слід зробити при компенсації роботодавцю за працевлаштування ВПО?

До змісту номеру