• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Дата подання експортної митної декларації та дата її оформлення різні: коли визнати ПЗ та дохід?
Підприємство-експортер подало митну декларацію до оформлення 31.01.2024. Завершення митного оформлення 01.02.2024. Курс у митній декларації зафіксований станом на 31.01.2024. Коли підприємство має скласти податкову накладну та за яким курсом? Як відобразити експорт товарів у бухгалтерському обліку?

Як розрахувати 16-денний інтервал для виплати зарплати?
Як правильно розрахувати інтервал між зарплатою за І половину місяця та рештою зарплати? Наприклад, якщо зарплата за І половину місяця виплачується 8 числа, то решту зарплати можна виплатити 1 числа наступного місяця?

Дизайн, виробництво та продаж ювелірних виробів: яку систему оподаткування обрати ФОПу?
Фізособа планує діяльність з виготовлення унікальних художніх та ювелірних виробів за індивідуальним замовленням клієнтів. Цикл включає дизайн та виготовлення виробу з металів (у т. ч. коштовних), каміння, емалі, деревини, шкіри тощо. У разі використання коштовних металів є можливість клеймування у відповідних державних установах. Далі — реалізація виробів в Україні і за кордоном. Яку систему оподаткування можна обрати для такої діяльності?

Бухоблік техрегламенту виробництва продукції
Підприємство замовило науково-дослідному інституту розроблення технологічного регламенту виробничого процесу: від закупівлі сировини до виробництва продукції. Роботи виконано. За актом приймання-передачі підприємство отримало науково-технічну продукцію — техрегламент на суму 192 000 грн, у т. ч. ПДВ — 32 000 грн. Як відобразити у бухобліку?

Чи потрібно нараховувати земельний податок в умовах припинення госпдіяльності?
Підприємство не працює понад два роки. У власності має земельну ділянку під промисловими об’єктами. Чи нараховувати в цих умовах земельний податок?

Продаж товару за ціною нижчою від ціни придбання у резидента «Дія Сіті»
Резидент «Дія Сіті» — платник податку на особливих умовах придбав програмний продукт, вартість якого 120 000 грн. Відбувається реалізація програмного продукту покупцю, який не є резидентом «Дія Сіті». Ціна продажу — 100 000 грн. Ціна реалізації нижча від ціни придбання на 20 000 грн. Чи не підпадає така операція в сумі 20 000 грн під пп. 141.9-1.2.5 ПКУ (безоплатні передачі), на яку потрібно нарахувати податок на виведений капітал?

До змісту номеру