• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Благодійна допомога від нерезидента через резидента: ПДВ та податок на прибуток
Юрособа-нерезидент планує безоплатно передати юрособі-резиденту України комп’ютери для подальшої безоплатної передачі їх благодійному фонду. Далі фонд передасть комп’ютери дітям військовополонених. Які податкові наслідки з ПДВ і податку на прибуток юрособи-резидента при здійсненні цієї операції?

У закордонне відрядження на власному авто: що з добовими?
Працівник виїхав у відрядження на власному автомобілі 1 вересня. Наступного дня перетнув кордон із Польщею, що засвідчує штамп у паспорті. З якого дня потрібно нараховувати добові 80 євро для закордонного відрядження: з 1 вересня чи з дня перетину кордону — 2 вересня?

Нюанси оформлення підвищення окладів
На підприємстві при оформленні на роботу працівника в наказі зазначають розмір посадового окладу відповідно до штатного розпису. Через деякий час оклади у штатному розписі підвищують. Чи потрібно кадровику робити наказ щодо всіх працівників на підвищення окладів відповідно до штатного розпису?

ПФД від засновника юрособі-«єдиннику»: податкові наслідки
Засновник хоче надати юрособі поворотну фінансову допомогу в сумі 15 млн грн. Юрособа — платник єдиного податку IV групи та платник ПДВ. На який строк можна надавати фінансову допомогу без сплати податків та зборів?

Код КВЕД для отримання ФОПом оплати за втрачений посуд
ФОП на ЄП провадить діяльність за основним кодом КВЕД 56.10 «Діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування». Інколи клієнти розбивають посуд, зникають ножі, виделки, за що клієнт відшкодовує кошти. Чи може ФОП додати код КВЕД 47.59, щоб проводити через РРО отримання коштів за втрачений посуд та столове приладдя?

До змісту номеру