• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Звітність ФОПа-«єдинника», який веде різні види діяльності
ФОП на ІІ групі ЄП займається роздрібною торгівлею і здає в оренду свою квартиру щодобово. Чи потрібно подавати різні декларації за рік за видами діяльності? Чи подавати різні звіти щодо найманих працівників?

Бухоблік надання послуг кінцевому споживачу
Підприємство надало консультацію кінцевому споживачеві. Оплата частково отримана готівкою до каси, частково — із застосуванням банківської картки. Які бухгалтерські проведення з оплати потрібні до акта виконаних робіт?

Компенсація додаткової відпустки УБД
Учасник бойових дій торік не брав додаткову відпустку. Цього року звільняється. Чи може отримати компенсацію за невикористану відпустку?

Земельна ділянка під збудованим будинком безоплатно передана ОСББ: які наслідки?
Збудовано житловий будинок та реалізовано квартири, а земельну ділянку безоплатно подаровано ОСББ. Які податкові наслідки цієї операції?

Облік відшкодування судових витрат у неприбуткової організації
ОСББ подало до суду щодо стягнення заборгованості з внесків на утримання будинку. 18.08.2022 сплатили судовий збір — 3 481,00 грн, 24.08.2022 понесли поштові витрати — 480,20 грн та 10.10.2022 — витрати на адвоката 3 500,00 грн. Боржник відшкодував 31.10.2022 судовий збір, витрати на адвоката та поштові відправлення. Як відобразити в обліку ОСББ ці операції?

Право на торговельну марку: як відобразити в бухобліку?
Підприємство отримує від іншого підприємства права на торговельні марки (назви препаратів, які продаватиме). Як обліковувати, якщо права отримані за балансовою вартістю та безоплатно? Якщо свідоцтво на права отримано на 10 років у вересні 2017 р., а підприємство отримало його в грудні 2022 року, то який період амортизації?

До змісту номеру