• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Які документи повинен мати «єдинник» під час перевірки ДПС?
Які документи повинен мати ФОП — платник ЄП ІІ групи, який не застосовує РРО, під час податкової перевірки на місці реалізації товарів? Скільки років їх зберігати?

Е-допомога ФОПу-«єдиннику» як ВПО: як звітувати?
ФОП на ЄП є одночасно внутрішньо переміщеною особою, отримав е-допомогу: виплати ВПО та кошти на відбудову житла. Чи потрібно декларувати цю допомогу?

Головбух на посаді головбуха та директора: що з оформленням?
На підприємстві звільняється директор. Власник хоче, щоб головний бухгалтер виконував роботу і головбуха, і директора. Як правильно це оформити? Які ЕЦП мають змінитися? Які документи подавати реєстратору та до ДПС?

Як у бухобліку відображати безоплатно отримані права у вигляді роялті?
ТОВ (ліцензіат) отримало за ліцензійним договором від іншого ТОВ (ліцензіара) право на безоплатний показ (трансляцію в ефірі) мультфільму. За звичайних умов ТОВ (ліцензіат) обліковує такі права (роялті) на рахунку 391. Як у бухобліку відображати безоплатно отримані права у вигляді роялті?

Виплата заборгованості за авансовими звітами після звільнення працівника
Чи може підприємство виплатити заборгованість за авансовими звітами через деякий час після звільнення працівника, чи ця заборгованість також має бути виплачена у день звільнення працівника?

Податок на нерухомість за будівлі промисловості коду «125»
Підприємство, основним видом діяльності якого є оптова торгівля металевими та неметалевими відходами та брухтом, матеріалами для вторинного перероблення (КВЕД 46.77), придбало частку нежитлових приміщень комплексу будівель та споруд, а саме склад-навіс, який використовується з виробничою метою: для збирання, сортування, фасування, розбирання відпрацьованих виробів. Чи є склад-навіс, який належить до групи «Будівлі промислові та склади» (код 125), об’єктом оподаткування податком на нерухомість у цьому випадку?

До змісту номеру