• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Зміна номенклатури за передоплатою на бензин: що з ПДВ?
ТОВ у 2021 р. здійснило передоплату за бензин, отримавши талони, виписано ПН, 20%. У 2023 р. за актом приймання-передачі талони повернуто, в акті наведено прохання зарахувати вартість передоплати в рахунок оплати за іншим договором, на смарт-картку. Але ще не визначено, який товар будуть брати — бензин чи дизпаливо, проте ставка буде 7%. Що з ПДВ?

РРО і POS-термінал — нерозлучна пара?
Підприємство зареєструвало РРО, щоб отримати ліцензію на роздрібну торгівлю пальним. Пальне продається через ПРК і виключно тим СГ, які уклали з підприємством договір про постачання пального, оплата тільки за безготівковим рахунком. РРО не використовується. Під час перевірки податковий інспектор сказав, що хоч РРО не використовується, але потрібен ще POS-термінал. Чи це так?

Оплата директором з корпоративної картки витрат інших працівників
Положенням передбачено, що корпоративні картки мають лише керівники та директори департаментів. Проте корпоративною карткою директор оплачує юридичні послуги, які працівники отримують під своїми ЕЦП, а також витрати на відрядження працівників. Як бути з авансовим звітом і підтвердними документами, якщо рахунки і квитанції виписані на ім’я іншої особи, ніж держатель картки?

Наслідки помилки у призначенні платежу при сплаті податку на прибуток
Підприємство у 2022 році сплачувало податок на прибуток за 2021 рік і помилилося в призначенні платежу, зазначивши неправильний код ЄДРПОУ. Як виправити помилку?

ЦСО не може вчасно відремонтувати РРО через війну: що робити?
Сервісний центр не може відремонтувати РРО з певних причин (зокрема, через війну завод не працював або не було запчастин). Унаслідок цього неможливо відремонтувати і відновити роботу основного РРО протягом 7 робочих днів. Хто несе відповідальність за це? Чи може СГ зареєструвати інший РРО?

Облік та оподаткування при продажу частки ТОВ
ТОВ «Квітка» володіє часткою в ТОВ «Дерево». Останнє вирішило викупити свою частку. Які особливості обліку й оподаткування для продавця — ТОВ «Квітка»?

До змісту номеру