• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Виконання нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю у 2023 році
Чи обов’язково приймати на роботу осіб з інвалідністю для виконання нормативу у 2023 році?

Імпорт та експорт програмної продукції: що з ПДВ?
ТОВ (резидент України) провадить діяльність з постачання програмної продукції в електронному вигляді (передача електронною поштою ключів для локальної активації ПП або надання кодів доступу до ресурсів правовласника для використання через веб). Що з ПДВ при імпорті та експорті програмної продукції?

Облік витрат на отримані послуги з розподілу електричної енергії
Як відобразити в бухобліку отримані послуги з розподілу електричної енергії?

Коли контролююча фізособа звільняється від оподаткування доходів КІК?
Наприкінці 2022 директор заснував у Польщі КІК. Повідомлення про створення КІК подано. Позаяк між Україною та Польщею підписано Конвенцію про уникнення подвійного оподаткування, сплачувати податок в Україні не потрібно. Як це застосовується на практиці? За 2022 рік слід подати декларацію про майновий стан, де в додатку КІК відобразити прибуток КІК? Але як при цьому не сплатити ПДФО?

Чи переуточнювати декларацію з плати за землю в районі бойових дій?
Філія підприємства розташована у м. Нікополь, який включено до Переліку тергромад у районі бойових дій, затвердженого Наказом №75*. Підприємство уточнило декларацію з плати за землю. Але Наказ №75 скасовано Наказом №309**, де в Переліку вже немає Нікопольської громади. Чи потрібно відновлювати нарахування податку за 2022 рік?

Як визначити витрати при розрахунку інвестиційного прибутку?
Фізособа продає частку в СК іншому учасникові підприємства. Частка фізособи сформована за рахунок внеску до СК нерухомого майна. Майно придбано за договором купівлі-продажу за однією ціною, а внесено до СК за іншою ціною, погодженою загальними зборами. Частку продано за цією останньою ціною з націнкою 1 000 грн. Як визначити витрати при розрахунку прибутку?

До змісту номеру