• Посилання скопійовано

Суть справи

Декларація ЄП за ставкою 2% за грудень 2022 року
Декларація платників ЄП 3-ї групи за ставкою 2% за грудень може подаватися з додатками або без них. Наявність додатків змінює граничний строк подання декларації.

Складаємо графік відпусток-2023
Наведемо покрокову інструкцію створення графіка відпусток. Водночас з’ясуємо, які види відпусток слід включати до графіка, за якою формою його складати і яка вигода роботодавцеві від складення графіка відпусток.

Акцизні накладні (пальне)
Суб’єкт господарювання, платник акцизного податку, реалізує (в розумінні ПКУ) пальне. На операцію реалізації пального він має скласти акцизну накладну (АН) і зареєструвати в ЄРАН. Розгляньмо особливості складання АН.

Чотири ЦПД з працівником за рік: які наслідки?
Зі штатним працівником протягом року було укладено чотири договори ЦПХ (декілька років поспіль). Які податкові наслідки можуть виникнути у підприємства та у працівника як фізособи, враховуючи систематичність укладання таких договорів? За яким кодом бюджетної класифікації сплачувати ПДФО з винагороди за договором ЦПХ штатному працівникові підприємства?

Декларація з прибутку — тепер з додатком ДІЯ
Резиденти «Дія Сіті» — новий вид платників податку на прибуток, які можуть обрати особливий порядок сплати податку. Для них — чергове оновлення форми декларації.

Припинення виплат мобілізованим
З 19.07.2022 р. припинено обов’язкове нарахування і виплату середнього заробітку працівникам — військовослужбовцям та мобілізованим. Верховний Суд сказав, що роботодавці, які припинили виплати тим, хто був мобілізований до цієї дати, не порушують закону.

Мінфін готує зміни до НП(С)БО з 1 січня
На сайті Мінфіну розміщено проєкт наказу зі змінами до НП(С)БО, які мають набрати чинності з 01.01.2023 р., але не раніше дати опублікування. Розгляньмо найцікавіші із запланованих змін.

Норми тривалості робочого часу-2023
Мінекономіки ще не оприлюднило щомісячних норм тривалості робочого часу на 2023 рік. Але ми порахували їх для вас.

Резерв на оплату відпусток у 2023 році
З’ясуймо, як і кому слід створювати резерв відпусток, а також на які особливості звертати увагу під час воєнного стану.

Новий перелік окупованих територій
КМУ повідомив, що свої повноваження з визначення Переліку територій, де є/були бойові дії та/або які тимчасово окуповані, передає до Мінреінтеграції. Ми спробували спрогнозувати, як це вплине на платників податків.

До змісту номеру