• Посилання скопійовано

Податок з доходів нерезидентів з вартості послуг обслуговування електронної пошти

Нерезидент Google Cloud EMEA Limited (Ірландія) надає резиденту, юрособі — платнику ПДВ послуги з обслуговування скриньок електронної пошти. Оплата стягується автоматично з корпоративної картки в гривнях за курсом євро. Чи сплачувати податок на репатріацію з таких послуг?

Відповідно до пп. «к» пп. 141.4.1 ПКУ, податком на доходи нерезидентів оподатковуються доходи, отримані нерезидентом із джерелом їх походження з України, зокрема інші доходи від провадження нерезидентом господарської діяльності на території України, крім доходів у вигляді виручки або інших видів компенсації вартості товарів, виконаних робіт, наданих послуг, переданих, виконаних, наданих резидентові (постійному представництву іншого нерезидента) від такого нерезидента, у тому числі вартості послуг із міжнародного зв’язку чи міжнародного інформаційного забезпечення.

На нашу думку, дохід від надання послуг з обслуговування скриньок електронної пошти підпадає під виняток, зазначений вище. Тому з оплати таких послуг не утримується податок на доходи нерезидентів.

Також читайте нашу статтю «Електронні послуги від нерезидентів з 1 січня» в «ДК» №46/2021.

Якщо ці послуги з обслуговування електронної пошти є електронними послугами, вони оподатковуються ПДВ.

Автор: Єгорова Юлія

До змісту номеру