• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Товар оплатили і частково отримали, а документів на нього немає: що робити?
Покупець — платник ПДВ перерахував кошти продавцю — платнику ПДВ за виготовлення металевих конструкцій без договору на 100%. Товар було отримано на 90%, а видаткову накладну і ТТН взагалі не отримано. Почалася війна, і продавець не виходить на зв’язок. Як покупцю оприбуткувати товар і закрити дебіторську заборгованість постачальника за передоплатою?

Підприємство посеред року стало резидентом «Дія.Сіті»: оподаткування зарплати в місяці переходу
Підприємство з 10.08.2022 р. стало резидентом «Дія.Сіті». З 01.09.2022 р. має право виплачувати працівникам зарплату з урахуванням пільгових зарплатних ставок. Якщо з 02.09.2022 р. до штату прийнято 10 працівників, зарплату слід оподатковувати за ставками: ЄСВ 22% з усієї суми (кожному 1500 євро в еквіваленті), ПДФО 18% та ВЗ 1,5%?

Курсова різниця за російськими рублями на рахунку підприємства
На рахунку підприємства є російські рублі (субрахунок 312), які не можемо продати у зв’язку із забороною НБУ, і попередня оплата в євро (субрахунок 612). Чи нараховується курсова різниця за цими статтями?

Чи може ФОП на ІІ чи ІІІ групі ЄП продавати газ у споживчій тарі (балончиках)?
Чи може ФОП-«єдинник» ІІ або ІІІ групи за ставками 3%, 5% чи 2% торгувати газом у споживчій тарі, наприклад, «кемпінггаз 220 грамів» (газові балончики, що застосовуються у портативних газових приладах). Чи потрібна для цього ліцензія?

Податок з доходів нерезидентів з вартості послуг обслуговування електронної пошти
Нерезидент Google Cloud EMEA Limited (Ірландія) надає резиденту, юрособі — платнику ПДВ послуги з обслуговування скриньок електронної пошти. Оплата стягується автоматично з корпоративної картки в гривнях за курсом євро. Чи сплачувати податок на репатріацію з таких послуг?

До змісту номеру