• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Як списати кошти, сплачені за неотримані послуги?
У 2020 г. підприємство сплатило кошти за участь у виставці з ПДВ. Згодом відмовилося від участі. У квітні 2021 р. отримано додаткову угоду про те, що кошти не повертаються та є компенсацією збитків як штрафна санкція за відмову. Який буде бухоблік і чи коригувати суму вхідного ПДВ?

Касова книга у відокремлених підрозділах
Підприємство має дві торгові точки з РРО. Виручку щодня здають до основної каси, і касові книги у торгових точках не ведуть. Щодня в РРО є залишок розмінної монети. Чи потрібно вести окремо касові книги у торгових точках?

Пролонгація договору позики заднім числом: які наслідки?
Підприємство має прострочену кредиторську заборгованість за договором позики з нерезидентом. Термін повернення позики — 31.08.2018 р. Відсотки з цього періоду за договором не нараховуються. У липні 2021 р. прийнято рішення продовжити договір заднім числом з 01.09.2018 р. до 01.09.2023 р. Чи потрібно відсотки з 01.09.2018 р. і чи має підприємство право включити їх до витрат 2021 року? З якого періоду дисконтувати заборгованість?

Подарунки в рекламній акції роздає підрядник: які наслідки для замовника?
ТОВ передає ТМЦ за актом передачі іншому ТОВ-підряднику для вручення фізособам подарунків за проведеною акцією. Які податки, звіти при цьому сплачує та подає ТОВ-замовник?

Внесення пропущеного запису до трудової книжки
У 2010 році працівника за заявою було переведено з посади комірника за сумісництвом на посаду завідувача складу за основним місцем роботи. Запис про роботу за сумісництвом не робився, його зроблено лише на дату переведення. Як внести виправлення перед скануванням трудової книжки? Чим помилка загрожує підприємству?

До змісту номеру