• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Скорочення знаків після коми в ціні, яка зазначається в ПН
Чи правомірно зазначати у графі 7 ПН ціну постачання одиниці товару з 8 знаками після коми, при тому що у видатковій накладній ціну зазначено з 5 знаками після коми? Чи надає така ПН право на ПК покупцю?

Тютюн та алкогольні коктейлі в чеку РРО
ТОВ на загальній системі без ПДВ (кафе, кальянна) продає алкоголь та послуги кальяну. Як правильно внести до РРО дані на продаж коктейлів та кальяну, якщо на вході — алкоголь, соки, вода, фрукти, а на виході — коктейль? I те саме з кальянами: на вході — тютюн, добавки, вугілля, а на виході — кальян? Чи можуть перевіряльники приходити з перевіркою та знімати залишки з РРО?

Організація роботи у відрядженні
Як правильно організувати облік робочого часу для двох машиністів, які працюватимуть на одному екскаваторі? Робота в іншому місті, на яку машиністи скеровуються у відрядження. Там вони працюватимуть з понеділка до суботи по 10 годин, неділя — вихідний. Оплату здійснювати у вигляді окладу?

Браковані комплектуючі: як облікувати?
На виробничому підприємстві у процесі виробництва утворюються браковані напівфабрикати, не придатні для подальшого використання. Протягом двох років назбиралася чимала кількість такого браку. Чи може підприємство утилізувати ці комплектуючі як металобрухт? I яким при цьому буде облік ПДВ?

Чи може ФОП на ЄП торгувати власними послугами через агента?
ФОП на 2-й групі ЄП надає населенню медпослуги. Уклав агентську угоду з ТОВ на загальній системі оподаткування, за якою ТОВ від імені ФОПа продає клієнтам сертифікати на послуги, перераховуючи отримані кошти ФОПу, а клієнти приходять з отриманими сертифікатами до ФОПа й отримують послуги. Чи законна така схема?

Чи нараховується амортизація на ОЗ, передані в оренду?
Підприємство придбало мережеву електростанцію і планує надавати її в оренду фізособі. Чи має право орендодавець вводити її в експлуатацію в обліку та нараховувати амортизацію, якщо її фактичне розміщення здійснюватиметься на території орендаря (дозволи на експлуатацію отримує також орендар)?

До змісту номеру