• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Юрособа перераховує частку доходу від продажу нежитлового приміщення іншій юрособі: який код вказувати?
Дохід від продажу нежитлового приміщення розподіляється між двома учасниками-юрособами. Як має бути складена податкова накладна учасником №2 при отриманні своєї частки доходу від учасника №1?

Оподаткування купівлі ФОПом на ЄП хостингу та домену у нерезидента
Як оподатковується операція купівлі ФОПом на ЄП хостингу і домену у нерезидента?

Як змінити обсяги пального за певним кодом УКТ ЗЕД в СЕА РП?
Необхідно провести змішування на АЗС залишків пального, тобто збільшити обсяг за певним кодом УКТ ЗЕД та зменшити за іншим кодом УКТ ЗЕД одного виду палива. Для цього слід скласти заявку на поповнення (коригування) залишку пального (з мінусом одного і з плюсом другого). Чи потрібно ще зареєструвати АН: одну — на збільшення палива за певним кодом УКТ ЗЕД, а другу — на зменшення за іншим кодом УКТ ЗЕД?

Чи потрібно при викупі боргу застосовувати РРО?
Ломбард планує провести операцію перекредитування — викуп боргу клієнта в іншого ломбарду, з оформленням кредиту цьому клієнтові. Чи потрібно такі операції проводити через РРО?

Чи можлива часткова виплата компенсації при звільненні?
Звільняється директор, який 10 років не був у відпустці. При остаточному розрахунку компенсацію за невикористану відпустку потрібно нараховувати за всі 10 років? Якщо ТОВ у день звільнення перерахує всі належні податки до бюджету з нарахованої йому суми, а розрахунок у зв'язку з відсутністю грошей проводитиме частково, чи будуть штрафні санкції, якщо директор не звертатиметься до суду?

Які податкові наслідки, якщо ФОП на ЄП надав послуги без зареєстрованого КВЕДу?
Працівник у відрядженні орендував житло у ФОПа на II групі ЄП. Під час перевірки документів виявлено, що ФОП не має коду КВЕД для оренди. Чи можна такі витрати відшкодувати працівникові? Чи потрібно утримувати податки з доходів ФОПа?

До змісту номеру