• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

Фізособа вносить майно до статутного капіталу: які податкові наслідки?
Чи виникають податкові наслідки для фізособи, яка придбала майно за 100 тис. грн, і це майно було відчужене шляхом внесення до статутного капіталу підприємства (недержавного), але вартістю вже 1 млн грн? Ця особа є засновником та учасником підприємства.

Матеріальна допомога на лікування дитини, батьки якої не є працівниками підприємства
Підприємство хоче надати матдопомогу на лікування дитини (40 тис. грн). Батьки дитини не є працівниками підприємства. Як надати допомогу, щоб у сторони, яка приймає, вона не оподатковувалася: переказати гроші батькам дитини чи медустанові? Які документи потрібні для проведення в обліку? Які податки має сплатити підприємство?

Чи потрібен РРО при отриманні та поверненні фіндопомоги через касу?
Підприємство (платник податку на прибуток, неплатник ПДВ) отримує та виплачує фінансову допомогу через касу підприємства. РРО підприємство не має. Чи є ця операція розрахунковою? Чи мусить підприємство використовувати РРО?

У звіті з ЄСВ не було відображено відомості про прийняття працівника: як виправити?
У звіті з ЄСВ за вересень 2017 р. не було подано таблицю 5 з відомостями про прийняття працівника на роботу. Як можна виправити цю помилку?

Бухоблік ПДВ за касовим методом
Підприємство веде облік за касовим методом. Деколи оплата за отриманими послугами відбувається протягом 2 — 3 місяців. Якими бухгалтерськими проведеннями відображати ПК з ПДВ у цій ситуації?

До змісту номеру