• Посилання скопійовано

Суть справи

Iнтернет-банкінг та РРО
Продовжуючи тему РРО та безготівкових платежів, варто спинитися на платежах від покупців-фізосіб із використанням такого програмного забезпечення, як клієнт-банк. Наприклад, податківці часто наполягають на необхідності РРО, якщо покупець заплатив через Приват24 або Monobank. Чи так це насправді?

Iнвентаризація каси у 2020 році
Плануєте інвентаризацію каси? Читайте, як її документально оформити та правильно відобразити в обліку її результати.

Матеріальна допомога суміснику
Розгляньмо порядок надання роботодавцем матдопомоги. Чи є обмеження, коли працівник — сумісник? Які є види матдопомоги? Як її документально оформити та на які моменти звернути особливу увагу?

Продаж корпоративних прав юрособою-«єдинником»
«Єдинник» не може бути професійним торговцем цінними паперами. Проте інвестувати в інші підприємства, а потім продавати корпоративні права — може. При цьому виручка (а не прибуток) від продажу юрособою корпоративних прав визнається об'єктом оподаткування єдиним податком.

Зміна прожиткового мінімуму з 1 грудня
З 01.12.2020 р. прожитковий мінімум для різних категорій населення України збільшиться. На які доходи фізосіб це вплине та як зростуть суми платежів до бюджету?

Карантинна допомога і перерахунок ПДФО та ВЗ
Дохід працівника у вигляді допомоги по частковому безробіттю на період карантину, який виплачується (надається) роботодавцем з 02.04.2020 р., звільняється від ПДФО та ВЗ. А отже, роботодавець має право на перерахунок уже утриманих податків.

ПДВ при списанні безнадійної кредиторки
Підприємство отримало від постачальників (резидента та нерезидента) товари, які до закінчення строку позовної давності залишаються неоплаченими. Кредиторську заборгованість за цими операціями планують списати. Яка доля податкового кредиту з ПДВ? Розгляньмо позицію податківців, висловлену в IПК ДПСУ від 30.07.2020 р. №3154/IПК/99-00-05-06-02-06 (див. «ДК» №48/2020).

Власна продукція дешевше від собівартості
Підприємство продає продукцію власного виробництва нижче від собівартості. Які особливості нарахування податкового зобов'язання з ПДВ?

До змісту номеру