• Посилання скопійовано

Запитання і відповіді

У якому періоді розблокований РК включається до декларації?
РК виписано 29.09, а 30.09 його надіслано на реєстрацію, яку було зупинено. 01.10. Подано документи для розблокування. Реєстрацію відновлено 08.10. Чи має право підприємство включити цей РК до декларації з ПДВ за вересень?

Чи потрібно коригувати ПДВ при списанні кредиторської заборгованості за рахунком 632?
Підприємство імпортувало товар та сплатило ПДВ при імпорті, який було включено до податкового кредиту на підставі митної декларації. Товар не було оплачено, кредиторська заборгованість за рахунком 632 списується. Чи потрібно при цьому коригувати ПДВ?

Продаж корпоративних прав за ціною, нижчою за розмір статутного капіталу: що з оподаткуванням?
Фізособа — єдиний учасник (засновник) ТОВ, статутний капітал якого сформовано майном (1014135 грн) та коштами (300 тис. грн). Планується продаж корпоративних прав за договірною вартістю, нижчою за вартість статутного капіталу. Які виникають зобов'язання зі сплати податків при передачі всіх прав іншій фізособі?

Внесення до статутного капіталу ОЗ: що в обліку?
Засновник створив статутний фонд 100 тис. грн, вніс його на рахунок новоствореного підприємства. Через пів року вирішив внести до статутного капіталу ще меблі та офісну техніку, які мав. Як правильно оформити такий внесок та відобразити в обліку?

До змісту номеру